MAX skriver under internationellt klimatlöfte

Av på 25 september, 2018

MAX som enda europeiskt företag skriver under internationellt klimatlöfte.

– Det var naturligt för oss att skriva på eftersom vi redan bestämt oss för att göra mer än Cool Food Pledge på mindre än halva tiden, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på MAX.

Men för att kunna nå de globala klimatmålen räcker det inte med att bara minska matens utsläpp. Därför binder MAX mer koldioxid från atmosfären via trädplantering än våra produkter släpper ut. Det gör våra burgare klimatpositiva.

Cool Food Pledge fungerar som en plattform för de anslutna företagen för att spåra måltidernas negativa utsläpp, ta fram handlingsplaner för att ställa om till goda måltider med lågt klimatavtryck samt lyfta fram resultat och goda exempel. De företag som nu har skrivit under Cool Food Pledge serverar tillsammans 60 miljoner måltider per år. Målet är att år 2021 har 250 företag skrivit under löftet. Bakom satsningen finns bland andra World Resources Institute.

– För företag i framkant finns en otrolig potential att hjälpa människor att äta mer klimatsmart. Mer växtbaserad mat på menyn är bra både för planeten och för att möta konsumenternas ökade efterfrågan. De företag som nu har skrivit under Cool Food Pledge bildar en stark startgrupp, vilket inkluderar MAX Burgers. De banar väg för en spännande och nyskapande framtid för mat, säger Daniel Vennard, chef för Better Buying Lab på World Resources Institute.

Genom Cool Food Pledge tillhör MAX en internationell sammanslutning av matföretag som genom aktiva åtgärder minskar klimatutsläppen och vill inspirera andra företag att följa efter. Det var i samband med lanseringen internationellt av MAX klimatpositiva meny som företaget blev tillfrågat att delta i Cool Food Pledge.

– Cool Food Pledge är en superbra satsning för att hjälpa företag i måltidsindustrin att ställa om till mer växtbaserad mat, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Det viktigaste vi kan göra i vårt klimatarbete är att inspirera fler att göra mer. Därför är det fantastiskt att vi som är ett litet svenskt företag kan vara med och inspirera på en global nivå.

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in