McDonald´s i Karlskoga och Brändåsen får ny ägare – från en Patrik till en annan

Av på 7 januari, 2022

Franchisetagaren och McDonald´s-veteranen Patrik Forsman säljer sina två restauranger i Karlskoga och Brändåsen till sin namne Patrik Hjelte, som även han är en McDonald´s-veteran och äger 26 restauranger runt om i landet. Hjeltes plan är att utveckla restaurangerna och fortsätta den resa som Patrik Forsman påbörjade för runt 20 år sedan. För Patrik Forsman har personalen och gästupplevelsen alltid stått i första rummet. Hjelte kommer nu att se över möjligheterna att fortsätta utveckla gästupplevelsen genom en utvecklad Drive Thru, hemleveranser samt lansering av ett nytt koncept, McCafé.

Patrik Forsman började på McDonald´s 1984 och 1999 blev han franchisetagare i Karlskoga. 2002 var han med och öppnade restaurangen i Brändåsen genom att hjälpa till med både rekrytering och utbildning. Nu lämnar han en lång och fin karriär bakom sig som franchisetagare när Patrik Hjelte, som jobbat inom McDonald´s sen 1991, tar över som franchisetagare för de båda restaurangerna. McDonald´s i Karlskoga och Brändåsen blir Hjeltes 27e och 28e restauranger i landet och därmed driver hans organisation nästan 15 procent av kedjans restauranger.

– Jag har haft en fantastisk karriär inom McDonald´s sen jag klev in på restaurangen för första gången 1984 och känner att nu är det dags att lämna över taktpinnen till min efterträdare. Jag är övertygad om att Patrik kommer åstadkomma stora framgångar med restaurangerna, hans mångåriga erfarenhet och nätverk har precis allt som behövs för att lyckas. Men bara för att jag säljer restaurangerna så lämnar jag inte McDonald´s-familjen, den är man med i på livstid. Jag kommer vara aktiv på ett eller annat sätt i många år till, säger Patrik Forsman

Hjelte har de senaste åren tagit över flertalet restauranger även i Skåne med stor framgång. Man har byggt ut organisationen genom att sätta upp ett eget kontor i Malmö samt anställa en mängd nya medarbetare. För restaurangerna som Hjelte nu tar över i Örebro-regionen kommer man se över möjligheterna att bygga till McCafé med goda bakelser och baristakaffe, ett koncept som i år lanserades i Sverige. Därtill planerar man att bygga ut McDrive och erbjuda hemkörning med McDelivery.

– Det är två fantastiskt fina restauranger som Patrik byggt upp genom åren och jag ser fram emot att fortsätta resan för att skapa en ännu bättre gästupplevelse. Vi kommer att se över öppettider och möjligheter att bygga ut med McCafé och hemkörning i framtiden. Att bli del av en större organisation ger också fantastiska möjligheter för medarbetarna att växa inom organisationen och jag är övertygad om att vi förutom att skapa en bättre gästupplevelse samtidigt kommer skapa en ännu bättre arbetsmiljö för de anställda.

Patrik Hjelte tar formellt över som franchisetagare den 2022-02-01. Patrik Forsman säljer även sin restaurang i Hedemora till FoodFolk Sverige som är McDonald´s i Sveriges ägarbolag.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: McDonald´s

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in