Mediokert Örebro bortavann mot Oskarshamn

By on 3 mars, 2020

Med match varannan dag nu och framåt och riktigt viktiga poäng, skralt spel kastade Örebro om i formationerna när de mötte Oskarshamn i den 48 omgången av SHL. Oskarshamn kom till mötet med elva raka förlustmatcher, en svit om förlängdes då Örebro vann matchen efter straffar!

Det var Örebro som var det bästa laget från start när man mötte Oskarshamn på bortaplan, det var hemmalaget som inför mötet hade elva raka förluster. Sett från Örebros sida var det inte något direkt sprudlande spel, inte några direkta farliga avslut, trots det var det Örebro som hade med sig en 1-0 ledning från den första perioden. Andra perioden såg likadan ut som den första där bägge lagen hade några bra chanser var, men med den skillnaden att perioden slutade oavgjort. I den tredje perioden såg det ut som om det var Örebro som skulle dra det längsta strået, med tanke på att gästerna fick chansen att spela boxplay i de absolut sista minutrarna så skulle den där 1-0 ledningen räcka. Men nu är det så att en match spelas i 60 minuter, och det var Oskarshamn som inte slutade att kriga för att ta matchen till förlängning. I förlängningen var inte Örebro nära seger, matchen avgjordes på straffar som vanns av Örebro som fick med sig extrapoängen.

Nu är det bara fyra matcher kvar av grundserien, vilket innebär tolv poäng om man nu vinner alla kvarvarande omgångar. Som det ser ut nu för Örebro är laget sex poäng bakom säker slutspelsplats, placering sex innehas av HV71 som har 81 poäng. I den bästa av världar går Örebro rent och konkurrerande lag missar två till tre matcher, men blir inte spelet bättre än såhär är det bara att sikta in sig på play-in. Omkastandet av formationer gjorde varken från eller till, ett Oskarshamn med elva raka förluster och spel som ett ljummet mellanmjölk ska man vinna mot alla dagar i veckan, speciellt efter spelet hemmalaget visade upp i kvällens match. Örebro borde ha avgjort matchen under ordinarie tid med tanke på att Oskarshamn hade hela tio utvisningsminuter och gästerna ska helt enkelt vara klasser bättre, vad Örebro behöver för att rycka upp sig är svårt att sätta fingret på med tanke på vad som har sagts sen kräftgången inleddes.

På Torsdag 5 Mars 2020 möter Örebro Linköping i Behrn Arena medans konkurrenterna HV71 tar sig an IK Oskarshamn hemma och Frölunda HC möter Växjö Lakers HC på bortaplan.

Första perioden åttonde minuten mål Örebro, Ryan Stoa 1-0. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs hooking. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Mathew Bodie slashing. Power play Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden IK Oskarshamn 6 – Örebro HK 15

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson slashing. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Salo slashing. Power play Oskarshamn 1.33 minuter, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden IK Oskarshamn 10 – Örebro HK 7

Tredje perioden började Oskarshamn i power play i 27 sekunder, ingen utdelning. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs slashing. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Victor Aronsson hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Filip Karlsson slashing. 18 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Robin Söderqvist holding. Spel fem mot tre i 25 sekunder för Örebro, ingen utdelning. Spel fem mot fyra i 1.35 minuter för Örebro. 20 minuten målvakt ut Oskarshamn. 20 minuten mål Oskarshamn, Henrik Nilsson kvittering 1-1.

Tredje perioden slutade 1-0 till Oskarshamn
Skottstatistik tredje perioden IK Oskarshamn 8 – Örebro HK 8

Förlängningen femte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Jonas Engström tripping. Power play Örebro, ingen utdelning.