Mediokert Örebro HK föll tungt mot Luleå

By on 24 februari, 2022

Örebro Hockey kom till kvällens match med två raka förluster i bagaget, i den 42 omgången mötte man tredjeplacerade Luleå Hockey i Behrn Arena. Örebro fick klara sig utan Rasmus Rissanen, Kristian Näkyvä, Joel Mustonen och Miikka Salomäki, med resultatet i hand så saknades kvartetten.

Det var gästerna Luleå som inledde med en kraftig offensiv och tryckte ner Örebro ordentligt, mitt i den offensiven fick hemmalaget till en kontring som Leo Carlsson gjorde mål på. Örebro var i ledning en aning oväntat, efter målet så blev det tajt ute på isen där hemmalaget kunde utöka ledningen. Med sex minuter kvar började utvisningarna, den första drabbade Örebro som släppte in en puck. Efter det kom det ytterligare tre, en för Luleå och två för Örebro som fick inleda mittperioden med en man på botbänken.

I mittperioden sänktes Örebro av utvisningar och där spelade det ingen roll om man hade övertag eller underläge. En period där det inte såg ut som om Örebro var med på noterna över huvudtaget, man spelade slarvigt och okoncentrerat där gästerna visade upp ett helt annat spel. Luleås kvittering kom med en man mer på isen och ledningen tog man när man hade en man mindre på isen, för att när andra perioden var färdigspelat ha en tvåmålsledning.

Örebro var inte alls med i den tredje perioden där det var Luleå som såg starkast ut, under de elva första minutrarna drog bägge lagen på sig hela fem utvisningar och som man vet så vinner man inga matcher i utvisningsbåset. Nu verkar det inte gälla Luleå som inte släppte in något under boxplay, istället kunde gästerna utöka ledningen. Örebro kunde reducera i den 18 minuten men då var det försent, Luleå vann matchen med 5-3.

Sett över hela matchen hade Örebro egentligen inte mycket med matchen att göra, även om man visade goda tendenser i första perioden. Med facit i hand gjorde man en medioker match där det såg oorganiserat, okoncentrerat och orkeslöst ut. Nej, den här matchen gick inte direkt till historian, utan den skadade kvartetten hade man inget att sätta emot desto längre tiden gick och Luleå kunde till sist få med sig en vinst.

Örebro befinner sig fortsatt på säker slutspelsplats, men ska man ta en sån måste det till bra mycket bättre spel än det man visade upp i kvällens match.

Nästa match möter Örebro Hockey Växjö Lakers i Behrn arena i den 43 omgången av Svenska Hockeyligan lördag 26 februari 2022.

Matchfakta Örebro HK vs Luleå Hockey

• 05 minuten mål Örebro, 1-0 Leo Carlsson.
  • 12 minuten mål Örebro, 2-0 Robin Kovacs.
  • 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Hooking.
  • 15 minuten mål Luleå i powerplay, 2-1 Linus Omark.
  • 15 minuten utvisning Luleå, två minuter Sami Lepisto Slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Interference. Powerplay Luleå, ingen utdelning.
  • 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Tripping. Powerplay Luleå, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 10 – Luleå Hockey 4

• Andra perioden inledde Örebro med en man mindre i 1.09 minuter, powerplay Luleå, ingen utdelning.
  • 06 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Hooking.
  • 08 minuten mål Luleå i powerplay, 2-2 Pontus Andreasson.
  • 10 minuten utvisning Luleå, två minuter Sami Lepisto Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 11 minuten mål Luleå i boxplay, 2-3 Isac Brännström.
  • 17 minuten mål Luleå, 2-4 Jonathan Andersson.

Andra perioden slutade 3-0 till Luleå
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 12 – Luleå Hockey 9

• 02 minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Boarding. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning.
  • 02 minuten utvisning Luleå, två minuter Linus Omark Tripping. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning.
  • 08 minuten utvisning Luleå, två minuter Sami Lepisto Hög klubba. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 11 minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Roughing. Powerplay Luleå.
  • 11 minuten utvisning Luleå, två minuter Brendan Shinnimin Holding. Spel fyra mot fyra i 1.52 minuter.
  • 12 minuten mål Luleå, 2-5 Erik Gustafsson.
  • 18 minuten mål Örebro, 3-5 Libor Sulak.
  • 19 minuten målvakt ut Örebro.
  • 19 minuten timeout Örebro.

Tredje perioden slutade 1-1