“Mer hö än blomster” med Stefan och Ola på Scensommar i Wadköping

Av på 2 augusti, 2021

Onsdag 4 augusti kl 18 och torsdag 5 augusti kl 15 är det dags för “Mer hö än blomster” med Stefan Jansson (Lindesberg) och Ola Jansson (Göteborg) på festivalen Scensommar i Wadköping, Örebro. Stefan och Ola bjuder på ett “revyartat och nytorkat tillfällighetsstycke i en akt – somligt gammalt, somligt nytt, texter, sånger och verbala krumsprång kring nu och då.”

Stefan Jansson arbetar som regissör och teaterlärare och har även gjort många egna föreställningar, egen musik och samlat egna texter i två böcker: ”Tyst och inbunden” och ”Född fåntratt”. Han har skrivit bl.a. ”I Nobelt sällskap” som spelats på Teater Martin Mutter 2015, ”Glädjens Akademi” för Stadra Teater 2016 och manus till kortfilmen ”Hoffmanns droppar” 2021. Stefan har tidigare bloggat på na.se och har medverkat ett flertal gånger i Sveriges Radio-podden ”Snedtänkt” med Kalle Lind där han fått vädra sitt specialintresse: numera bortglömda artister och underhållningshistoria.

Ola Jansson jobbar som pianopedagog på Rytmus i Göteborg men är även en flitigt anlitat ackompanjatör och arrangör. Han har jobbat med ett flertal körer bl.a. Solid Gospel och Java Gospel och har turnerat i USA. Ola kommer från början från Fellingsbro och har gjort föreställningar ihop med Stefan i över tjugo år. Först ”Det sjunde gomseglet” 1998 och senast ”Bergsmän – det kan man höra på sången” 2020.

Scensommar i Wadköping” är en teaterfestival varje onsdag och torsdag hela augusti med tre föreställningar varje dag kl 15.00, 18.00 och 21.00. “Här finns något för alla smaker: berättarteater och musikaftnar, improvisationskvällar och barnföreställningar, revy, komedi, magi och drama”, skriver arrangerande Teater Martin Mutter.

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in