Merck lanserar webbsida om graviditet vid MS

Av på 9 april, 2019

Läkemedelsföretaget Merck lanserade i dagarna en webbsida om graviditet vid sjukdomen Multipel skleros (MS). På den nya sidan, www.msochgravid.se, besvaras några av de vanligaste frågorna som kan dyka upp före, under och efter graviditeten.

De flesta som får diagnosen MS är mellan 20 och 40 år. Det är en period i livet då många planerar att skaffa barn vilket inte sällan leder till frågor och funderingar om MS och graviditet. Med den nylanserade webbsidan msochgravid.se vill Merck hjälpa de som är i behov av information genom att samla frågor som kan dyka upp före, under och efter graviditeten.

Vi har i samtal med vården och genom olika forum på nätet sett att det finns ett stort behov av en mer samlad information. Med msochgravid.se kan vi erbjuda en gemensam informationsplattform för den som planerar att bli gravid, är gravid eller just fått tillökning, säger Marie Nilsson, Head of Health Policy och Market Access på Merck.

På webbsidan får besökarna svar på frågor som berör bland annat ärftlighet, förlossningsmetod och amning. Eftersom MS är en komplex sjukdom där förutsättningarna skiljer sig åt kommer olika frågor vara relevanta för olika personer. Därför har sidan en funktion som ger besökaren möjlighet att samla valda frågor i en personlig checklista. Listan kan sparas via en länk alternativt skrivas ut och kan då fungera som ett samtalsstöd vid läkarbesök.

– Vi vet att det kan vara svårt att komma ihåg att ställa alla frågor när man väl sitter i besöksstolen hos sin neurolog. Genom checklistan och dess sparfunktion hoppas vi kunna underlätta kontakten med vården, säger Marie Nilsson.

Innehållet på webbsidan är utarbetat i samarbete med Katharina Fink och Magnhild Sandberg Wollheim, överläkare inom neurologi med lång erfarenhet av MS och graviditet.

Besök gärna sajten på: www.msochgravid.se

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in