Midsommarresor på väg att ta slut

By on 21 juni, 2022

Efter två år av pandemi reser svenskarna som aldrig förr och årets midsommarfirande ser ut att slå rekord i antalet resenärer, flest resenärer får ostkusten men även västkusten är populärt.

Flest resor sker som vanligt dagen innan midsommarafton. Här har buss och tågbolaget FlixBus satt in extra avgångar för att tillgodose den höga efterfrågan. Mest populär är ostkustlinjen, Stockholm – Kalmar, där flest midsommarfirare kliver av i Västervik och Kalmar. Även Göteborg och västkusten kommer få en stor tillströmning av resenärer.

– Stockholmarna lämnar stan för att fira midsommar ute i landet. Förutom ostkusten så är Västkusten populärt och vi har fler resenärer som reser till Göteborg än från. Samtliga avgångar med FlixTrain mellan Stockholm och Göteborg är näst intill fullbokade, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus/FlixTrain.

Det är inte bara inrikesresorna som går bra, även FlixBus gränsöverskridande linjer till och från Norge, Danmark och Tyskland har många resenärer i midsommar.

– Det är många som ska ut och resa i år, kanske väljer fler att resa med buss och tåg med tanke på de höga bränslepriserna. Även våra gränsöverskridande linjer går riktigt bra. Med ett biljettpris på runt 500 kr mellan Stockholm och Köpenhamn är det billigare att lämna bilen hemma. Då sparar man både pengar och gynnar miljön, avslutar Kajsa Ekelund.

Buss och tåglinjer med flest resenärer

  • Stockholm – Kalmar
  • Stockholm – Göteborg med FlixTrain
  • Stockholm – Jönköping
  • Jönköping – Landvetter
  • Stockholm – Köpenhamn
  • Oslo – Köpenhamn – Hamburg

Sverige
Örebronyheter

Källa Flixbus

You must be logged in to post a comment Login