Miljonbidrag till lokala föreningar

Av på 14 december, 2020

74 lokala föreningar har nu fått dela på en miljon kronor, pengar som till stor del kommer att gynna barn- och ungdomsverksamhet i Bergslagen.

– Det här ger ett välbehövligt plus i kassan, extra energi in i föreningen och ett framtidshopp, säger LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

Inställda tävlingar, marknader och event. Och publikrestriktioner. Pandemin har slagit hårt mot föreningar och organisationer på flera sätt. I våras bestämde därför Bergslagens Sparbank att dela ut Sparbanksmiljonen, ett stöd för att hjälpa föreningar och organisationer. Och när det visade sig att pandemin även höll greppet om hösten fattades beslut att dela ut ytterligare en miljon.

”En chans att övervintra”
– De här föreningarna betyder så oerhört mycket för vår bygd. Nu hoppas vi att de får en chans att övervintra, säger Cecilia Jeffner, vd Bergslagens Sparbank.

Totalt får 74 lokala föreningar, många med inriktning på barn- och ungdomsverksamhet, dela på höstens miljon.

– Vi har valt att ge lägre belopp men till fler, vi vill hjälpa många. En del har bara fått några tusenlappar, men det har också räddat deras ekonomi, berättar Cecilia Jeffner.

”Fantastiskt!”
Gemensamt för alla är att de är beroende av pengar de brukar få in under arrangemang som nu har ställts in. LIF Lindesberg är ett exempel. De har tvingats ställa in träningsläger och cuper och när Opera på Skäret heller inte blev av, där de brukar sköta entré och parkering, blev intäktsbortfallet stort.

– Vi och många med oss står rådvilla i ett sådant här läge, vem kontaktar man för att få hjälp? Att då banken räcker ut handen är fantastiskt och unikt, säger klubbchef Ricky Nordahl.

Även Röda Korset Lindesbergskretsen har nu kunnat dra en lättnadens suck:
– Tack vare detta kan vi fortsätta att uppvakta ensamma med en blomma och fortsätta bjuda äldre på gratis fika. Vi blev verkligen så glada över att få den här hjälpen, säger ordförande Katarina Löwenbrink.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

Källa: Bergslagens Sparbank

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in