Min Doktor öppnar sommarkliniker

Av på 10 maj, 2021

Under maj månad öppnar Min Doktor ett tiotal sommarkliniker i anslutning till ICA-butiker runt om i Sverige. Mottagningarna kommer att erbjuda patienter hjälp med TBE- och grundskyddsvaccination, kontroll av födelsemärken samt antikroppstest för covid-19.

Min Doktors sommarklinik

– Genom att erbjuda möjlighet att göra drop-in-besök underlättar vi för människor att få utfört TBE-vaccinering och grundskyddsvaccination. När så mycket i samhället handlar om vaccin mot covid-19 kan det vara lätt att glömma bort annan viktig vaccinering, så det känns bra att erbjuda den här möjligheten, säger Olof Fredricson, chef för Min Doktors fysiska mottagningar.

Från tidig vår till sen höst pågår fästingsäsongen. Enligt en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat är var tredje person orolig för att drabbas av TBE. Under samma period väntas stora delar av befolkningen vaccinera sig mot covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att det bör gå minst 7 dagar mellan covid-19- och andra vaccinationer. Därför är det extra viktigt att planera sin TBE-vaccination i år.

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera digitala vårdtjänster och sedan 2018 driver Min Doktor även fysiska mottagningar över hela landet. Min Doktors mottagningar leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor, och läkare finns alltid tillgängliga på distans.

Den 25 maj öppnas portarna till kliniken som ligger i anslutning till ICA Maxi Örebro Universitetet.

Mottagningarna kommer ha öppet tisdag-fredag kl. 10-18 och lördag 10–16 fram till den 21 augusti.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Min Doktor

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in