Minska båtens bensinförbrukning med 30%

By on 31 juli, 2022
Arkivbild

En frustation och allmän stress hos båtägare är att hitta en ledig båtplats. Inte bättre blir det när du kört hela vägen till en hamn för att upptäcka att den var fullbelagd. Det enda du kan göra då är att tanka och köra vidare. Som bilägare hade du aldrig tagit sikte på en parkering som varit full. 

Det är här vår tekniska lösning kommer in och hjälper dig. VI har genom gedigna analyser tagit fram ett sätt att beräkna beläggningen(antalet lediga) båtplatser.

Undersökningar rörande vad som verkar för och emot en låg bensin förbrukning talar alla för samma sak, att optimera upp hur du använder båtens motor.

De vanligaste punkterna rör:

Motorns triminställningar

Det här tipset tar fokus på att alla båtar har olika inställningar och att du genom att välja rätt vinkel mot vattnet(trim) hjälper båten att glida genom vattnet. Det viktiga här är att olika väderförhållanden och hastigheter medför olika triminställningar. Det gäller att prova sig fram.

Marschhastighet

Bensinförbrukningen är helt upp till föraren och den fart han väljer att framföra båten i. Alla båtmotorer har ett intervall där bränsleekonomin är som bäst och du kommer längst per liter bensin. Använd dig av denna fart, det är lockande att öka farten för att göra resan kortare dock resulterar det i en fördubblad bränsleförbrukning.

Köra onödiga sträckor

Vi menar på att varje båtförare ska optimera sina triminställningar förändra sitt sätt att köra mer ekonomiskt. Det absolut bästa är om vi slutar att köra sträckor för att hitta lediga båtplatser. Häri ligger den absolut största besparingen. Kör vi direkt till de hamnar som har ledig båtplatser går det att minska bränsleförbrukningen med upp till 30-50%

Ladda hem appen Mooringo Breeze

Genom att använda vår app ”Mooringo Breeze” visar vi dig lediga båtplatser längs hela svenska kusten. Du behöver aldrig mer vända om  och köra till en ny hamn.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Mooringo

You must be logged in to post a comment Login