Mora IK tog chansen mot BIK Karlskoga

By on 29 mars, 2022

Under tisdagen var det dags för den tredje kvartsfinalen i Hockeyallsvenskan mellan BIK Karlskoga och Mora IK och nu var det dags för bortamatch i Mora.

Inför matchen ledde Karlskoga matchserien med 2-0 efter två vinster på hemmaplan. Mora behövde nu snäppa upp sig och se till att få en vinst nu när man hade hemmaplansfördel.

Karlskoga började med att pressa Mora  och skapade flera farliga chanser, men efter ett powerplay när Volden tappat sin klubba kunde Mora ta ledningen med 1-0. Karlskoga jobbade på med hög press och kunde i den 17 minuten kvittera genom David Lindquist. Karlskoga fortsatte pressa men i samband med en Mora utvisning kunde hemmalaget komma loss och sätta 2-1 i den 19 minuten. Perioden slutade 2-1 till Mora.

Den andra perioden bjöd på ett spel som gick fram och åter, i den sjätte minuten kunde Mora utöka sin ledning till 3-1. Men Karlskoga hade inte get upp och efter lite grinigheter på plan så tände bortalaget till ordentligt och kunde först reducera genom Albert Lyckåsen i den 9 minuten, och 21 sekunder senare kunde Henrik Björklund kvittera till 3-3. Matchen fortsatte med ett vist spelövertag för Karlskoga, men i den 19 minuten kunde Johan Persson åter ge mora ledningen under ett powerplay. perioden slutade 2-2.

Mora pressade Karlskoga i den tredje perioden, men bortalaget stod tryggt i sitt försvar. I den 11 minuten kunde dock Mora utöka sin ledning till 5-3. Karlskoga jobbade på och men hade inte marginalerna på sin sida och då kunde Mora sätta 6-3 i den 15 minuten. Mora var betydligt mer skottvilligt denna kväll och fick bra betalt för det. Med 1.48 kvar på klockan tog Karlskoga ut målvakten för en sista push, men Mora klarade av anstormningen och kunde avsluta med ett mål för Mora och 7-3. Matchen slutade 7-3 till Mora.

En inte så bra match av Karlskoga men inte så dålig som siffrorna antyder, dock kom inte bortalaget upp i den nivå vi vant oss att se under säsongen. Med det sagt så får man säga att Mora hade marginalerna på sin sida. Nu gäller det att släppa den här förlusten och ta nya tag inför torsdagens returmöte åter på bortaplan för att ta nästa seger.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på torsdag den 31 mars borta mot Mora IK.

Matchfakta Mora IK vs BIK Karlskoga

• 08.24 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Roughing. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 10.33 mål Mora, 1-0 Johan Persson.
  • 14.05 utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersson Slashing. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 16.18 Mål Karlskoga, 1-1 David Lindquist.
  • 18.09 utvisning Mora, två minuten Robin Johansson. Powerplay Karlskoga,
  • 18.22 mål Mora, 2-1 Daniel Ljunggren.

Första perioden slutade 2-1 till Mora
Skottstatistik första perioden Mora IK 16 – BIK Karlskoga 8

• 05.08 mål Mora, 3-1 Johan Persson.
  • 06.22 utvisning Mora, två minuter Kalle Miketinac. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 08.36 mål Karlskoga, 3-2 Albert Lyckåsen.
  • 08.57 mål Karlskoga, 3-3 Henrik Björklund.
  • 11.33 utvisning Mora, två minuter Kristoffer Gunnarsson Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 18.33 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Slashing. Powerplay Mora, 4-3 Johan Persson.

Andra perioden 2-2