Motor | Ericsson klarade 15:e plats i Kanadas GP

By on 12 juni, 2016

Marcus Ericsson tog startplats 19 i Kanadas Grand Prix men flyttades ner tre platser på grund av racingincidenten i Monacos Grand Prix då Marcus körde in i sin teamkollega Nasr.

Efter en bra körning av Magnus slutade han på en 15:e plats och detta placerade honom före teamkollegan Nasr som slutade på en 18:e plats.

Vann loppet gjorde Lewis Hamilton 5 sekunder före tvåan Sebastian Vettel och hela 46,4 sekunder före Valtteri Bottas på tredje platsen. Nico Rosberg slutade på en 5:e plats men behåller sin ledning i förarmästerskapet dock skiljer det nu endast 9 poäng er till Hamilton.

Största överraskningen detta lopp var nog att Red Bull inte alls gjorde bra ifrån sig och var hela 53 sekunder efter vinnaren med sin bästa bil.