Motor | Fred i Speedway-Sverige

Av på 11 februari, 2015

Det råder lugn i Speedway-Sverige efter att Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Svemo) och Elitspeedway Sveriges Ekonomiska Förening (ESS) slutit ett nytt avtal gällande fördelning av TV-pengar och uppdelning av marknadsrättigheter. – Avtalet ger arbetsro till förbund och klubbar och möjlighet att fokusera på framtiden, säger Tony Olsson på Svemo Track Racing-sektion.

Vi har nu tre år på oss att med gemensamma krafter arbeta för att utveckla verksamheten, få den än mer attraktiv för förare, åskådare och sponsorer. Allt för att på så sätt skapa nya framgångar för svensk speedway. Det känns också bra att avtalet är väl förankrat på respektive styrelsenivå, säger Tony Olsson, Svemo Track Racing-sektion.

Avtalet mellan förbundet och klubbarnas samarbetsorganisation ESS sträcker sig till 2017 och består av fyra delar:

  • Fördelning av TV-intäkter mellan förbund och ESS
  • Rättighet att sälja nyhetsrätter från Elitserien
  • Rättighet att sälja namnet för Elitserien i speedway
  • Övriga (lokala) marknadsrättigheter

Genom det här avtalet ges elitserieklubbarna möjlighet att styra över delar av intäkterna och hur de ska spenderas. Vi är mycket nöjda med avtalets innehåll och ser fram emot att tillsammans med Svemo arbeta för speedwaysportens utveckling i Sverige, säger Börje Bellinger, talesperson för ESS.

Innebär detta att diskussionen om att bilda ett eget speedwayförbund läggs på is?

I och med att Svemo styrelse beslutat att Track Racing-sektionen ska bedrivas med ett mer övergripande självständigt ansvar än tidigare lägger vi de planerna på is. Samtidigt arbetar vi och Svemo Trackracing tillsammans vidare med att utveckla en organisationsmodell hur svensk speedway ska organiseras. Det ska presenteras under våren, avslutar Börje Bellinger talesperson ESS.

Motor, Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in