Motor | STCC kvällsrace på Mantorp Park

Av på 11 februari, 2015

Torsdagen den 25 juni kommer STCC att arrangera race i ett helt nytt koncept på Mantorp Park, som ersätter den tävling som ställdes in i Göteborg.

Många har saknat Mantorp Park i kalendern sedan den presenterades och det är kul att kunna presentera en deltävling där nu trots allt, säger Jonas Lundin på STCC AB.

Tävlingen kommer att arrangeras under en dag, med start i fyra tävlingsheat från kl. 19 och med test och kval från kl. 9 på morgonen. Publiken är välkommen hela dagen, men programmet är upplagt för att publiken ska kunna komma till banan på kvällen efter jobb och ändå hinna se racen. Racet kommer att gå av stapeln på den korta banan som gör comeback i STCC kalendern efter femton år.

Det är glädjande att STCC vågar testa detta nya format på Mantorp Park i ,vi har länge haft funderingar på att förändra formatet och testa något nytt, och de partners vi presenterat konceptet för har varit väldigt positiva, Fredrik Sjöqvist på Mantorp Park

Tre klasser är klara i dagsläget – STCC, Porsche Carrera Cup och Renault Clio Cup – men det finns utrymme för en fjärde klass att tävla vid detta tillfälle, för att skapa ett riktigt tight och bra tävlingsprogram. Vilken den fjärde klassen blir är inte klart i dagsläget.

Vi vet att det finns många racingintresserade i regionen och vi hoppas att detta ger fler möjligheten att se racing live avslutar Fredrik Sjöqvist, Mantorp Park.

Motor, Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in