Motorsportveckan är tillbaka

By on 22 november, 2021

Efter två års uppehåll är det äntligen dags för Motorsportveckan att dra igång igen, med stora planer gällande folkfest och underhållning.
 
Coronapandemin ställde in den planerade Motorsportsveckan 2020 i sista stund och sedan dess har eventet fått ligga på is. Restriktionerna har börjat lätta och kommunen börjar planera inför Motorsportsveckan 2022. Johan Granquist blir anställd från och med den 22:a november för att arbeta med projektet tillsammans med Ewa Thunberg.

– Nu har vi ramverket för veckan klart och vi ska fylla programmet med så mycket aktiviteter som möjligt. Det ska bli en folkfest med underhållning, mat, dryck och såklart motorsport, säger Johan Granquist.

Motorsportsveckan har varit igång sedan 2013 då Tony Ring tog fram konceptet och idén.

– Jag hade en vision om att detta skulle bli en riktig folkfest och människor skulle sitta längst gatorna och titta på bilarna som körde förbi. Detta förverkligades första året där och är något jag vill och kommer att fortsätta uppleva varje Motorsportsvecka framöver, säger Tony.

Motorsportveckan går av stapeln onsdagen den 15:e juni och avslutas den 19:e juni. Veckan kommer att bestå av en mängd olika aktiviteter och föreningar kommer att bjudas in för att hålla i tävlingar och event under veckan. Veckan kommer hållas på flera arenor så som på Näset, i centrum och på Gälleråsen men förhoppningsvis kommer även nya arenor introduceras under Motorsportveckan 2022.

Nöje | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Karlskoga kommun

You must be logged in to post a comment Login