Musik i sommarkväll även i år – men allt i Fellingsbro kyrka

Av på 20 juni, 2021

Varje torsdagskväll kl. 19.00 från 1 juli till 5 augusti har Näsby Fellingsbro församlingar musikgudstjänster i Fellingsbro kyrka med nya artister varje vecka – däribland Familjen Friman (Lindesberg) som bjuder på ett blandat program med klassiska pärlor, jazz och folkmusik. 

I år förläggs alla Musik i sommarkväll till Fellingsbro kyrka för att kunna ta emot så många besökare som möjligt med hänsyn till rådande restriktioner för allmänna sammankomster.

1 juli kl 19:00: Folkliga visskatter i finstämda arrangemang

Folkliga visskatter med Katarina Söderlund (sång, cello) och Mats Gawell (gitarr). Med stor musikglädje och med finstämda arrangemang framför duon folkliga visor och koraler, både kända såväl som mindre kända. I programmet återfinns visor av bland andra Olle Adolphsson och Alf Hambe samt sånger som är så gamla att vi inte vet vem som skrivit dem. Katarina Söderlund och Mats Gawell är två folkmusiker utbildade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

8 juli kl 19:00: Nyanser av blått

Stockholm Jazz Strings är en spännande stråkkvartett som består till hälften av klassiska musiker och till hälften av jazzmusiker. Kvartettens repertoar består av jazzhistoriens låtskatter och nyskrivna jazzkompositioner, arrangerade specifikt för just den här gruppen. Äntligen har Sverige fått en stråkkvartett som spelar jazz! Tillsammans har Stockholm Jazz Strings skapat ett unikt konsertprogram ”Nyanser av blått” med musik av bland andra: Chick Corea, Charlie Parker, Sonny Rollins och av kvartettens medlemmar. 

15 juli kl 19:00: Familjen Friman: Ett blandat program med klassiska pärlor, jazz och folkmusik.

Familjen Friman: Klas (akustisk gitarr), Camilla (cello), Linus (trombon) och Tova (fiol). Klas och Camilla arbetar på kulturskolan Garnalia i Lindesberg och frilansar bl.a. i trion Kapell Malén. Linus studerar jazz på Lunnevads folkhögskola och Tova studerar på musikkonservatoriet i Falun.

22 juli kl 19:00: Pulcinella, Pierot, en Harlekin och andra figurer…

Baletten Pulcinella, en kärlekshistoria som innehåller både svartsjuka, trolldom och ett lyckligt slut i Stravinskijs eget arrangemang för cello och piano, Debussy sonat och legenden om Pierrot som sjunger för månen, kärlekshistorien mellan Harlekin och Columbine och mycket mer…. Kristin Malmborg är utbildad cellist på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhochschule i Stuttgart och diplomerad vid Frederic Chopin Akademin i Warszawa. Asuka Nakamura är utbildad och diplomerad pianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och belönades för sina studier med jetongmedalj. 

29 juli kl 19:00: Närhet på avstånd – psalmer i jazzton

Inbjudande musik med mycket hjärta och närvaro. Ett program om människors likheter och vad som för oss närmre. Psalmer i jazzarrangemang, älskade Evergreens och egna kompositioner. Sofie Norling är uppvuxen i Kungsgården utanför Söderhamn och har sjungit och uttryckt sig genom musik så länge hon kan minnas. Jonne Bentlöv är född och uppvuxen i Västerås och fann tidigt en väg in i musiken tack vare sina föräldrar. Efter studierna på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har han etablerat sig som en mångsidig musiker i Sverige och rör sig mellan en rad olika genrer.

5 aug kl 19:00: Musik utan gränser

Musikinfluenser färdas tvärs över jorden utan hinder. Följ med när Gunnar Klum och Mats Jansson visar hur ofta de klassiska kompositörerna hämtade inspiration och idéer från andra länder. I dessa tider av oro kring integration och flyktingpolitik har de velat visa på ett trevligt sätt att musiken är gränsöverskridande och att dess språk är emotionellt och universellt. De lägger oss vinn om att, utan politiska pekpinnar, visa på detta genom, vackra musikstycken och spännande exempel interfolierat med trevliga kommentarer. Gunnar Klum är utbildad solosångare vid Musikhögskolan i Göteborg samt vid Guildhall School of Music and Drama i London, och har vid två tillfällen utsetts till kulturstipendiat i Uppsala stad. Mats Jansson är utbildad solopianist vid Musikhögskolan i Stockholm.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in