Musikkår i Guldsmedshyttan igång igen – och söker nu fler musiker

Av på 13 september, 2021
Guldsmedshyttans Musikkår och Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan söker fler musiker.

Efter 18 månaders uppehåll har Guldsmedshyttans Musikkår och Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan kommit igång med repetitionerna varje måndagskväll i sin lokal i Guldsmedshyttan – och söker nu nya musiker.

”Vi vill bli fler i orkestern”, skriver musikkåren.

”Spelar du ett blåsinstrument eller slagverk, har god notvana, är över 18 år och är svensk medborgare? Hör av dig till oss om du vill vara med på ett rep! Exerciskunskap är meriterande för en ordinarie plats i orkestern, då vi ofta utför vår verksamhet i paradform. Men lugn, vi kommer att lära dig om du inte känner dig säker och inte har utfört så mycket exercis tidigare”, fortsätter styrelsen för Guldsmedshyttans Musikkår.

”Varje vecka åker det folk från hela länet för att vara med och spela! Så ta chansen! Känner du någon som detta borde passa? Meddela att vi söker nya musiker! Och sprid detta vidare till kulturskolor och annat i länet”.

Guldsmedshyttans Musikkår är den civila musikkåren som startades redan år 1900. Ofta framträder kåren även som 206:e musikkåren, Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan: ”Då är det silvergrå uniform och militär disciplin som gäller. Vi är godkända att genomföra statsceremoniella uppdrag samt spelningar i utlandet.”

Kultur | Guldsmedshyttan
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in