Mustaschkampen blir digital med kända profiler

Av på 4 november, 2020

Ett vanligt år genomför Prostatacancerförbundets 27 lokalföreningar över 300 debatter, konferenser, idrottsevent, informationsmontrar på gator och torg. Den pågående Coronapandemin förändrar allt. För att kunna nå ut med kampanjens budskap och samla in pengar till forskning blir Mustaschkampen digital tillsammans med www.memmo.me.

Över 70 kända svenskar stöttar kampanjen
På www.memmo.me går det att beställa personliga uppmaningar från svenska profiler till någon man vill ska testa sig. Några av de som är med och stöttar kampanjen är Ola Rapace, Victoria Silvstedt, Glenn Hysén och Börje Salming. För varje uppmaning som beställs via memmo skänks minst 30 kronor till forskningen mot prostatacancer. Pengarna behövs, men huvudmålet med kampanjen är att sprida kunskap om vikten av att ta ett PSA-blodprov.

– Under november kan du be Glenn Hysén eller Börje Salming att säga åt din pappa eller morfar att ta det där testet han skjuter framför sig. I vanliga fall är födelsedagshälsningar vanligast på memmo, men under november hoppas vi att “testa-dig-uppmaningar” kommer dominera. Att vi tillsammans med så många kända profiler kan vara med och sprida information om prostatacancer känns otroligt värdefullt och ligger oss nära hjärtat, säger Gustav Lundberg Toresson, VD på Memmo.

Här kan du beställa din uppmaning » https://memmo.me/se/sv/page/mustaschkampen

Regionalt
Örebronyheter

Källa Prostatacancerförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in