När Kungen kom till Örebro

Av på 20 augusti, 2013

Vår monark Carl XVI Gustaf firar 40 år som regent över Sverige och vill uppmärksamma det med en resa genom landet. Idag var det Örebro län som fick vara skådeplats för hans ”Eriksgata”.

Carl XVI Gustaf landade på Örebro Flygplats och turen gick först till Degerfors järnverk. När besöket var över begav sig Kungen och hans sällskap till Karlskoga, Hällefors och Lindesberg innan det var Örebroarnas tur att få se sin regent.

Vid ca 16.50 promenerade Kungen och hans drottning ner för Stortorget för att ta del av en ceremoni som staden förberett för honom. På scenen stod en annan ”kung”, det var revykungen Peter Flack som höll i underhållningen för publiken och Carl XVI Gustaf.

Den svenske monarken höll sedan ett tal där han förklarade vilken viktigt region Örebro Län är. Industrin hade försvunnit från Örebro men historian fanns kvar och regionen fortsatte att växa utan de gamla skofabrikerna.

Det blev ett kort besök och Carl XVI Gustaf drog vidare till nästa punkt på det pressade tidschemat, och så gick det till när Kungen besökte Örebro.

Här kommer lite bilder från det kungliga besöket>>

no images were found

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in