Närtrafik på försök i Nora och Askersund från 1 oktober

Av på 20 september, 2018
Länstrafiken startar upp Närtrafik på försök i Askersund och Nora.

Med målet att skapa en kollektivtrafik som är bättre anpassad för resor på landsbygden inför Länstrafiken anropsstyrd Närtrafik på försök under en tvåårsperiod i Askersund och Nora kommun.

Med Närtrafik har man nu möjlighet att göra serviceärenden som till exempel handla eller besöka apoteket i lokalorten, säger Jan Berglöf, projektledare.

Alla som bor i Örebro län skall ha möjlighet att resa kollektivt, men på vissa platser runtom i länet är tillgången begränsad. Därför har Länstrafiken tagit fram ett alternativ – nämligen Närtrafik.

Den anropsstyrda Närtrafiken innebär att den som har längre än 1,5 kilometer till närmaste hållplats kan boka hämtning vid bostaden eller vid en så kallad närtrafikhållplats helgfri måndag – fredag mellan klockan 9.30 och 14.00, bokning sker via Länstrafikens beställningscentral på 0771-92 00 00.

Vi är mycket nöjda med att nu kunna starta upp detta projekt i Askersund och Nora kommun. Om detta projekt slår väl ut på sikt kommer vi att satsa på hela länet med Närtrafik, avslutar Jan Berglöf.

Mer information finns att läsa på www.lanstrafiken.se/nartrafik

Länet | Nora och Askersund
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in