Nattens händelser från Polisen

By on 23 oktober, 2021
Arkivbild

23 oktober 09:46, Trafikolycka, vilt, Örebro län

Flera viltolyckor har skett under natten i länet.

Sedan klockan 22  i går kväl har det skett 10 viltolyckor runt om i Örebro län. Det handlar framförallt om rådjursolyckor men även en älgolycka där en person fick vård på plats av ambulanspersonal. Den olyckan skedde på E20 i höjd med Marieberg.

Kom ihåg att du alltid måste kontakta polisen då du kör på något som är statens vilt. Det är bland annat älg, rådjur, kronhjort och vildsvin. 

Markera ut platsen för olyckan, eller där du såg att djuret försvann, så att en jägare kan söka upp djuret för att kontrollera om det är skadat.

Du kan märka ut med en plastpåse, tygremsa eller liknande men det bästa är om du förvarar en viltolycksremsa i bilen.

Läs mer om hur du ska agera då du har kört på vilt på Nationella viltolycksrådets hemsida. Du kan följa länken nedan. 


 22 oktober 22:40, Motorfordon, anträffat stulet, Örebro

En stulen bil är inblandad i en olycka i Glanshammar.

Polisen får samtal om att en bilist har kört av vägen i Glanshammar och att bilisten går från platsen.

Polisen har varit på plats och det visar sig att bilen är stulen under dagen ifrån polisregion Väst. 

Polisen hittar inte den person som ska ha kört bilen.

Det finns ingen information om att någon ska ha blivit skadad i samband med olyckan. Bilen blev bärgad från platsen och ägaren är underrättad.


23 oktober 21:49, Skadegörelse, Örebro.

Det har varit väldigt stökigt i Västhaga runt McDonalds.

Flera polispatruller har varit på plats med anledning av att ett stort antal barn och ungdomar har befunnit sig där. De flesta av dem är i de yngre tonåren men eventuellt har det också handlat om ännu yngre barn.

En skadegörelse har skett inne på McDonalds vilket fick till följd att personalen beslutade att stänga restaurangen för att bara hålla öppet på Drive Thru. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse.

En parkeringsvakt kunde inte utföra sitt jobb på grund av att flera ungdomar var väldigt närgångna och polisen fick mota bort ungdomar från parkeringsvakten så att denne kunde utföra sitt jobb.

En person har kastat en så kallad banger mot en polispatrull så att en polis fick ont i öronen och fick uppsöka sjukvård för kontroll av hörseln. Polisen skriver anmälan om våld mot tjänsteman.

Polisen har kontrollerat ett stort antal barn och ungdomar på platsen och man har också kört hem flera av dem till deras föräldrar.

Det är oklart hur många barn och ungdomar som har befunnit sig på platsen men runt midnatt gjorde polisen bedömningen att stämningen hade lugnat ner sig så pass mycket att de kunde lämna platsen och då befann det sig ett 30-tal personer kvar i området.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login