Nattens händelser från Polisen

Av på 12 maj, 2022
Arkivbild

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer några av de ärenden vi har hanterat under natten.

Försök till stöld, Örebro kl. 23.28

Flera personer är misstänkta för brott på Söder. Polisen får samtal om att några personer försöker ta sig in i en fastighet. Man har bland annat hört glaskross. Polisen har varit på platsen och man kunde relativt snabbt gripa en man i 50-årsåldern. Man ser en kvinna uppe på taket till fastigheten och hon stämmer in på signalement och blir gripen. Kvinnan är i 40-årsåldern. De är bland annat misstänkta för att ha slagit sönder rutor till källarlokal på platsen. De misstänkt har också klättrat på en byggställning till ett hus och de har varit uppe på taket där flera takluckor står öppna. Efter förhör fattade en åklagare beslut om att det skulle vara fortsatt frihetsberövade och de är numera anhållna.


Brand, Karlskoga kl. 01.45

Det har brunnit vid ett sågverk i Valåsen. Polisen misstänker inget brott och ingen person har blivit skadad. Polisen skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott.


Hemfridsbrott, Nora kl. 02.07

En man har gått in hemma hos ett par i Timansberg. Paret vaknade av att mannen var i deras bostad. Mannen har två hundar med sig och han går ut från huset när paret vaknar men han håller sig kvar på gården tillsammans med sina hundar. Polisen har varit på plats och mannen verkar inte må psykiskt bra varför han blir omhändertagen och körd till sjukvård för en bedömning av hans psykiska mående. Polisen skriver en anmälan om hemfridsbrott.


Rattfylleri, Hallsberg kl. 02.54

En man i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri i Egna hemsområdet. Hans passagerare, en man i 30-årsåldern, är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Polisen tar bilförarens bilnycklar för att förhindra fortsatt brottslig färd.


Utöver detta har vi bland annat hanterat 4 viltolyckor.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in