Nattens villabrand – Uppdatering

Av på 7 juli, 2021
Arkivbild

Ingen kom till skada under nattens villabrand. Under natten har polisen upprättat en avspärrning, fotodokumenterat och säkrat vittnesuppgifter. Avspärrningen kommer att kvarstå under dagen och tekniker kommer skickas till platsen så snart det har svalnat och är säkert att arbeta på platsen.

Under natten kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för nattens brand. Rubriceringen är grov mordbrand.

Det är för tidigt i nuläget att säga något om eventuella samband till tidigare bränder.

Polisen har den senaste tiden haft en ökad närvaro i området och gripandet är en följd av den ökade närvaron.

Den misstänkte mannen anhölls under morgonen och kommer under dagen att förhöras.

Fler kommentarer i ärendet finns inte att lämna i nuläget.

Uppdatering:

Polisen har förståelse för att det finns frågor och funderingar vad gäller samband med tidigare bränder i området. Det går inte att fastslå att bränderna är kopplade till varandra i nuläget, men det är inget man utesluter i sitt fortsatta utredningsarbete. Polisen arbetar brett och fortsatt kvarstår mycket utredningsarbete.

Under dagen kommer man genomföra dörrknackningar i området och skicka tekniker till platsen så snart det har svalnat och är säkert att arbeta på platsen. Man kommer även ha personal på plats i trygghetsskapande syfte. Är man som boende orolig och har funderingar är man välkommen att prata med personalen på plats.

Polisen eftersöker iakttagelser från nattens brand, om man har sett något som kan vara av intresse för utredningen kan man lämna tipsen genom att ringa polisens kontaktcenter på 114 14 och ange ärendenummer K-795398-21.

Lokalt
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in