NCC bygger miljöcertifierade hyresrätter i Örebro

Av på 13 januari, 2015

NCC bygger 38 hyresrätter åt Lundbergs i Örebro. Bostadshuset kommer att ligga i Sörbyängen i centrala Örebro, med närhet till natur och universitet. Bygget startar i januari 2015 och beräknas vara klart i maj 2016. Affärens värde uppgår till cirka 49 MSEK.

 – Lundbergs ser Örebro som en tillväxtmarknad där vi har ambitionen att växa ytterligare på sikt. Vårt nya projekt ihop med NCC blir ett positivt tillskott i vårt nuvarande bestånd och vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med NCC i Örebro, säger Mattias Markström, projektutvecklingschef på Lundbergs.

Sexvåningshuset, som består av tvåor, treor och en fyra, byggs i det nya området Sörbyängen i utkanten av Örebros centrum. Sörbyängen ansluter till äldre bostadsområden med närhet till natur, centrum och universitetet. Huset miljöanpassas för att certifieras enligt det nationella miljöklassningssystemet Miljöbyggnad . Det innebär att huset bland annat uppfyller krav på effektiv energianvändning och sunda materialval.

– Det flyttar in närmare 2 000 personer till Örebro varje år, och här precis som på många andra orter i landet råder bostadsbrist. För att skapa hållbara och attraktiva hyresrätter med en så effektiv planlösning som möjligt har vi tagit fram huset i nära samarbete med både Lundbergs och arkitekten, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC Construction.

I samma område byggs redan ett NCC Folkboende med 44 hyresrätter tillsammans med Lundbergs.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in