Nedriven kontaktledning orsakar tillfälliga störningar

Av på 13 oktober, 2020

På grund av en riven kontaktledning norr om Örebro riskerar flera av SJs tåg att bli försenade eller inställda under de kommande dagarna. Endast ett av två spår är öppna för trafik mellan Örebro och Frövi vilket innebär att tågtrafiken behöver reduceras på sträckan.

När det endast går att trafikera på ett spår tvingas vi ställa in avgångar för att glesa ut trafiken. Det handlar om att undvika köbildning och trafikstockning i den mån det går. Örebro är en järnvägsknut med många linjer som berörs och alla som har planerat att resa via Örebro med tåg bör överväga om man behöver genomföra sin resa just nu, säger Simon Hermansson, presskommunikatör SJ.

Resenärer på inställda tåg hänvisas till ersättande busstrafik eller andra avgångar. Samtliga resenärer som kan beröras av störningen erbjuds fri om- eller avbokning av sin resa.

– Eftersom vi vill undvika trängsel på den beställda ersättningstrafiken och på de tåg som går så uppmanar vi våra resenärer att om möjligt resa en annan väg eller välja ett annat färdsätt så länge störningen pågår, säger Simon Hermansson.

Tåg som trafikerar på följande sträckor kan drabbas av förseningar och inställelser:
  • Gävle – Borlänge – Mjölby/-Laxå (Tåg i Bergslagen)
  • Gävle – Fagersta – Hallsberg (Tåg i Bergslagen)
  • Stockholm – Västerås – Hallsberg – Göteborg (SJ Regional)
  • Stockholm – Eskilstuna – Örebro (SJ Regional)

För uppdaterad information om hur SJs trafik påverkas hänvisas till sj.se/trafikinfo.

För prognos och information om arbetet med kontaktledningen hänvisas till Trafikverket.

Lokalt | Örebro
Örebronyheter

Källa SJ

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in