Nicolina Pernheim utslagen ur Paralympics efter rekordsnabb match

By on 28 augusti, 2021
Nicolina Pernheim - Arkivbild. Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté

Vid Paralympiska spelen i Rio de Janeiro var blinda Nicolina Pernheim ytterst nära att ta hem bronset i 63-kilosklassen. I år var det en revanschsugen Pernheim som åkte till Tokyo med siktet inställt på medalj. Drömmen om en medalj försvann dock i återkvalsmatchen där motståndaren, bara tre sekunder in i matchen, fick in ett benkast på Pernheim som gav henne ippon och därmed segern.

Förlusten innebar att Paralympics var över för den här gången för Nicolina Pernheim.

Nicolina Pernheim fick tuffast möjliga start i årets paralympiska spel där hon i första matchen fick möta världsettan och silvermedaljören från Paralympics i Rio, Iryna Husieva från Ukraina. Pernheim inledde matchen starkast och tog den första poängen, en waza ari (halv poäng), efter att ha kastat motståndaren. Husieva kvitterade därefter med ett kast som gav waza ari. Strax efteråt gick ukrainskan till attack igen och fick till ytterligare ett kast på Pernheim vilket innebar ippon och seger till Husieva. Förlusten innebar återkval för Pernheim, där en plats i bronsmatchen stod på spel.

I återkvalet ställdes Nicolina Pernheim mot Olga Pozdnysheva från Ryssland. Matchen blev en kort historia där Pozdnysheva, bara tre sekunder in i matchen överraskade Pernheim med benkast som gav ippon. Förlusten innebär att Nicolina Pernheim utslagen ur Paralympics i Tokyo.

Spelen i Tokyo var Nicolina Pernheims fjärde Paralympics.

Sport | OS
Örebronyheter

Källa Svenska Judoförbundet

You must be logged in to post a comment Login