Niklas Rapp släpper EP:n Exam

By on 20 augusti, 2022

Bjursåsbördige artisten och kompositören Niklas Rapp är aktuell med Ep:n Exam (Valley Music/Dalapop) som släpps den 19 augusti.

Musiken är inspelad av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell) i Durango Recording, Stockholm. Liksom tidigare har Niklas skrivit både text och musik samt producerat.

– Some Kind Of a Limit handlar om egoism, föräldrar som bryter upp, barn som kommer i kläm och får sår för livet. Andreas ringde och frågade om jag ville skriva två låtar. Det var lite bråttom och han behövde en demo till dagen därpå. Han skulle få besök i studion av några elever från en folkhögskola. Sagt och gjort, det här är en av de låtarna och den skrevs nästan av sig själv, säger Niklas.

Niklas Rapp har tidigare uppmärksammats i Annonsbladet och i bloggen Rockfarbror för sitt välgjorda pop-snickeri, sina känslomässiga låtar och han har även beskrivits som gåshudsgrossist!

Den röda tråden i Rapps musikaliska universum tycks vara de fingertoppskänsligt gjorda arrangemangen av musiken så att den på bästa sätt smälter samman med det personliga sånguttrycket där den originella textfraseringen på ett tydligt sätt förstärker och understryker de underfundiga och bitvis allvarliga texterna. Budskapet att finna sig själv och därmed kunna uppleva harmoni är ett centralt tema i hans berättelser.

Här får även ”metaberättelsen” om själva processen att skriva, spela in och släppa musik en viktig plats.

Kultur
Örebronyheter

Källa: MTA Communication

You must be logged in to post a comment Login