Nils van der Poel cyklar genom Sverige

By on 31 maj, 2021
Foto: Lars Skantz, Instagram

Nils van der Poel tillsammans med Lars Skantz kommer att transportera sig på cykel genom Sverige, rutten som går under namnet Sverigetempot uppmäter distansen 205 mil och innefattar 14000 höjdmeter.

Nils och Lars kommer att starta i Vittangi och bege sig 11 mil norr ut till riksgränsen mot Finland. Där vänder de håll och börjar resan söder ut med slutdestination Smygehuk.

Målet med Sverigetempot är att genomföra sträckan på cirka 81 timmar vilket inkluderar sömn. Den snabbaste noterade tiden hittills är 82 timmar och 15 minuter och innehas av Richard Larsén.

Nils och Lars kommer att startade söndag 30:e juni klockan 8:00 och den planerade målgången är den 3:e juli cirka 13:00.

  • Etapp 1: Vittangi – Moskosel (start 8:00)
  • Etapp 2: Moskosel – Östersund
  • Etapp 3: Östersund – Karlskoga
  • Etapp 4: Karlskoga – Smygehuk (planerad målgång 13:00)

Nils kommer inte att vara tillgänglig för några intervjuer varken innan eller under loppet men väl i Smygehuk kommer han kunna ge intervjuer från resan. Mattias Hadders kommer att vara tillgänglig för att besvara på frågor gällande förberedelser, inför starten samt hur resan genom Sverige fortlöper. Det är helt ok att bevaka och rapportera från deras resa genom Sverige, men vi vill förtydliga att det kommer att krävas hög koncentration och mycket energi för att lyckas med att cykla hela sträckan på cirka 81 timmar. Därav ges inga intervjuer förrän vid målgången.

Man kan också följa Nils och Lars resa genom våra sociala medier.

Instagram: skridskofrbundet

Facebook: sweskate

Regionalt
Örebronyheter

Källa Svenska Skridskoförbundet

You must be logged in to post a comment Login