Nio av tio bussar utan anmärkningar

By on 27 januari, 2022
Arkivbild

När besiktningssiffrorna för 2021 sammanställts visar det sig att närmare 90 procent av Svealandstrafikens drygt 320 bussar klarat sig utan någon anmärkning alls. Det är inte bara en förbättring mot 2020, utan också över det mål som företaget satte för 2021.

Dagligen genomför Svealandstrafiken kontroller på sina bussar och dess säkerhetsfunktioner. Utöver det måste även bussarna kontrollbesiktas en gång per år. För Svealandstrafiken innebär det att drygt 320 bussar besiktas och kontrolleras på ett antal olika punkter. När besiktningarna för 2021 nu sammanställts visar det sig att 89 procent av samtliga bussar klarat sig utan någon anmärkning, vilket är något högre än företagets mål på 87 procent godkända bussar. Det är också en förbättring mot 2020 då siffran landade på 88 procent.

Att nio av tio bussar klarat sig från anmärkningar är ett gott betyg till vår verkstadspersonal. Vi slår vårt mål och ligger även över föregående periods siffror, vilket är bra då vi tar steg i rätt riktning. Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla våra processer och skaffa oss mer kunskap om våra fordon och system, säger Peter Beckman, Produktionschef på Svealandstrafiken. 

– Även om vi alltid siktar på noll anmärkningar är detta ett bra utfall. Vi har haft en del personalomsättningar på våra depåer senaste tiden, men nu har vi börjat bli mer bekväma och erfarna i våra roller, vilket också resulterar i ett bättre resultat. Vi siktar givetvis ännu högre för 2022, säger Johan Agemalm, Ansvarig Verkstäder på Svealandstrafiken.

Svealandstrafikens bussflotta består idag av drygt 320 bussar, varav de allra flesta drivs av biogas. Under 2021 beställde Svealandstrafiken 10 elbussar från Volvo med option på ytterligare sju. Leverans av de tio bussarna är planerad till första halvan av 2022.

Sverige
Örebronyheter

Källa Svealandstrafiken

You must be logged in to post a comment Login