Nio från Örebro uttagna till lördagens studentlandskamp i amerikansk fotboll.

Av på 4 april, 2013

När Uppsala nu på lördag står värd för den första officiella studentlandskampen i amerikansk fotboll finns inte mindre än nio spelare från Örebro med i truppen. I den historiska matchen möter Sverige gästande Storbritannien med matchstart klockan 14.00 på Lötens IP. Redan klockan 12.00 spelas en förmatch mellan Uppsala universitet Snake Heads och Carlberg Cavaliers.

För första gången spelas en officiell studentlandskamp i amerikansk fotboll. Nio spelare från Örebro har tagits ut till laget. Sju av de uttagna studerar till vardags på Örebro universitet och två av dem studerar vid Linköpings universitet. De flesta spelar i Örebro Black Knights och två spelar i studentlaget, Örebro Black Jacks. Studentlandskampen är ett samarbete mellan Sveriges Akademiska Idrottsförbund, Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Uppsala 86ers.

– Studentlandskampen är ett bra genrep för både organisation och spelare inför Student-VM som arrangeras i Uppsala under våren 2014 säger Josef Åhman, generalsekreterare Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

– Det kommer att bli en tuff match. Britterna hade närmare 300 spelare under sina uttagningar och satsar mycket på amerikansk fotboll på sina universitet med över 60 studentlag säger Martin Söderberg, ordförande Uppsala 86ers.

Spelare från Örebro:
Thommy Gustafsson (Knights, ÖU)
Johan Ivarsson (Knights, ÖU)
Anders Johansson (Knights, LiU)
Viktor Markkula (Knights, LiU)
Jimmy Palmborg (Knights, ÖU)
Niklas Persson Ghylfe (Knights, ÖU)
Gustav Rödjemyr (Knights, ÖU)
Assar Horn (Jacks, ÖU)
Filip Lindström (Jacks, ÖU)

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in