Nisse Hellberg släpper EP kommer till Örebro

By on 3 juli, 2022

Nisse Hellberg släpper nu EP:n ”Hemmainspelningar 2022”. Fyra egna låtar som han tidigare gett till andra artister och som han nu sätter sin egen prägel på.

Sommaren är här och det ska vi fira! Äntligen kan jag komma ut och spela igen och träffa publiken under de bästa av omständigheter.
I samband med detta kommer jag att, kanske något otippat, släppa lite ny musik.

Bakgrunden är att jag, precis som många andra, kastades in i ännu en ofrivillig sysslolöshet i vintras. Istället för sitta och rulla tummarna bestämde jag mig för att ”uppfinna” ett projekt och kom snart att tänka på en idé jag haft av och till sedan länge.

Det finns flera låtar jag gett till andra artister genom åren som jag känt lust att spela in själv. Efter lite funderande gjorde jag slag i saken, satte mig vid min bandspelare (utrustningen är för enkel för att kallas studio) och drog in fyra låtar.

Valet föll på ”Han gör allt för dej” (Louise Hoffsten), ”Nånting stort hos mej” (Sven-Ingvars), ”Min vän Johanna” (Sven-Ingvars) och ”Små ord av guld” (Larz-Kristerz).

Jag är stolt och glad över mina artistvänners versioner men nu får ni höra hur de låter när jag satt min prägel på dem.

Hemmainspelningarnas lite amatörmässiga karaktär hoppas jag uppvägs av entusiasm och tillfället att få höra hur min musik låter på demostadiet. För att styra upp dem, och göra dem acceptabla för utgivning, har jag fått hjälp av Marcus Källström på trummor och percussion samt Chips Kiesbye, mix och editering. I övrigt spelar och sjunger jag själv.

Nils ”Nisse” Hellberg är kompositör och textförfattare, mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X. Efter att ha frontat Wilmer X, ett av landets mest älskade band, i många år gick Nisse Hellberg solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten ”Tufft jobb” stadigt på Svensktoppen. Över tio år senare har Nisse släppt en utmärkt svit album som understrukit att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is kommit att blivit en ny, kreativ guldålder för den skånska bluesens mästare.

Nisse Hellberg kommer till Örebro och Villa Strömpis den 23 Juli.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: United Stage

You must be logged in to post a comment Login