Noel Milleskog bakom Örebro SKs vinst

By on 14 maj, 2022

Under lördagen tog Örebro SK emot Östers IF hemma på Behrn Arena för den åttonde omgången av Superettan 2022.

Örebro som vann senast hemma mot Östersund var nu suga att komma in på vinnarspåret. Öster som vann sin senaste match mot Norrby ville så klart förbättra sin femteplats i tabellen som de hade inför matchen.

Öster började den första halvleken klart bäst med ett stort bollinnehav och där Örebro hade stora problem med sina uppspel. I den 26 minuten var Ahmed Yasin tvungen att kliva av med någon form av lårskada och in kom Noel Milleskog. Redan i den 29 minuten kom sedan Milleskog till ett avslut som räddades men som Erik Björndahl sedan kunde sätta i mål och 1-0 till Örebro. Öster jobbade nu på för en kvittering men fick inte till några direkt farliga chanser, i slutminuten hade dock Örebro bud på ytterligare ett mål När Noel Milleskog sökte Erik Björndahl men halvleken slutade 1-0 till Örebro.

Matchbilden stod sig ganska bra från första halvlek där Öster fortsatte att ha bollinnehavet men inte hade särskiljt många chanser, men i den 85 minuten kunde Noel Milleskog Skjuta in 2-0 för hemmalaget efter en fin framspelning av Hamad. Efter detta växlade Öster upp något men det dröjde till den 95 minuten innan bortalaget kunde reducera till 2-1 vilket också blev slutresultatet.

En ganska bra insats från Örebros sida där man höll ordning och reda i försvaret så att det inte blev särskiljt många chanser för Öster. Samtidigt så var man påpassliga då uppspelen i alla fall initialt inte satt med snabba spelvändningar vilket låg bakom båda målen. Det känns också fantastiskt roligt nu när det släppt ordentligt för Noel Milleskog som gör ett succé artat inhopp igen.

Nästa match spelar Örebro SK på onsdag den 18 maj borta mot Skövde AIK.