Noice släpper jubileumsutgåvor

Av på 12 juli, 2021

Noice är nu högaktuella med jubileumsutgåvor av bandets två första albumen Tonårsdrömmar & Bedårande barn av sin tid!

40 år efter gruppens gigantiska genombrott återutges nu Noice två första album av Wild Kingdom / Sound Pollution. Albumen släpps på både vinyl och på CD och ”Popprofessorn” Jan Gradvall har skrivit sleeve notes till båda plattorna.

Noice slog 1980 igenom över en natt efter att ha medverkat i TV-programmet Måndagsbörsen med hitlåtarna “En kväll i tunnelbanan” och “I natt e hela stan vår”. Tonåringarna sålde 100 000 ex av debutalbumet Tonårsdrömmar och kom att bli en av de största svenska rockgrupperna genom tiderna. De efterföljande albumen Bedårande barn av sin tid (med hitlåtarna “Du lever bara en gång”, “Allting Okey” och “Ut i natten”) samt Det ljuva livet (med “Dolce Vita” och “Vi rymmer bara du och jag”) sålde både guld och platina, och succén höll i sig. Hysteriska fans följde vartenda steg gruppen tog.

”Det är helt sjukt att det fortfarande är så enormt stort intresse för Noice, och det känns som att det bara växer och växer hela tiden” säger Peo Thyrén, bandets grundare, basist och huvudsakliga låtskrivare.

Nu är Noice dessutom högaktuella med en mycket uppmärksammad dokumentär på SVT, som har sänts i repris nu i sommar (har setts av mer än 1000 000 tittare), samt musikalen om bandet – som kommer spelas på Cirkus i Stockholm så snart detta är möjligt efter pandemin.

Tonårsdrömmar & Bedårande barn av sin tid släpps den 16 juli på Wild Kingdom / Sound Pollution!

Båda skivorna släpps dessutom i en mycket begränsad upplaga på färgad vinyl som enbart släpps i skivbutiker på Record Store Day 17 juli.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sound Pollution Distribution

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in