Nominerade till årets miljösatsning på landsbygden

Av på 22 oktober, 2013

I ett projekt som Energikontoret Regionförbundet Örebro drivit har femton landsbygdsbutiker lärt sig att spara pengar och energi. Resultaten har varit goda och nu ska lärdomarna spridas till butiker i hela landet. Därför har projektet nu chans att vinna en Ullbagge vid årets Landsbygdsgala den 26 november.

Projektet hade två syften, dels minskad miljöbelastning genom att spara energi och dels att bidra till lands-bygdsutveckling genom ökad lönsamhet för landsbygdsbutiker. – Det är tufft för många landsbygdsbutiker idag. De har ofta små marginaler och starkt fokus på försäljning. Många har tidigare inte haft möjlighet att se över vad de skulle spara, till exempel genom minskade energikost-nader, berättar projektledare Päivi Lehtikangas.

I följande sju kategorier kommer en vinnare att koras och som förutom en Ullbagge även vinner ett stipendium på 10 000 kronor.

Årets landsbygdsprojekt
Årets landsbygdsföretagare
Årets landsbygdsinnovation
Årets integrationssatsning
Årets miljösatsning
Årets ungdomssatsning
Årets leaderprojekt

Under våren har en expertgrupp som består av personer från Landsbygdsnätverkets vetenskapliga råd, Leader, länsstyrelserna och Jordbruksverket varit jury och utsett vilka som ska slutnomineras.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in