Nora kommun lanserar e-tjänster

By on 14 juni, 2022

Nu kommer det att vara enklare för kommuninvånare och företagare att hantera ärenden digitalt i Nora kommuns nya e-tjänsteportal. Målet är att öka tillgängligheten och korta handläggningstiden, det blir även enklare för invånare och företag att följa sina ärenden.

Nora kommun strävar efter att arbeta effektivt och serviceinriktat. I den nya portalen för e-tjänster får den som skickar in en ansökan stöd genom varje steg i processen. Stor vikt har lagts på att förenkla ansökan för invånare och företag. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och möjliggör för invånarna att hantera sina ärenden när det passar dem bäst.

Initialt är en stor del av e-tjänsterna blanketter som kan fyllas i på din dator eller för hand och sedan postas eller lämnas in hos Nora kommun. men allt eftersom kommer dessa att bytas ut till fullt utvecklade e-tjänster som fylls i och skickas in direkt i systemet. Den stora förändringen initialt är att blanketter samlas i ett system där det är lättare att hitta den blankett du vill fylla i.

– Med e-tjänsteportalen ökar vi tillgängligheten för våra invånare och företagare samtidigt som vi förenklar hanteringen för kommunen såväl som för de som nyttjar tjänsten, säger kommundirektör Christina Landoff

E-tjänsten heter Open Eplatform och är en lösning baserad på öppen källkod som används av ett stort antal av Sveriges kommuner. Detta ger Nora kommun goda förutsättningar för att samverka med andra kommuner och regioner kring bland annat utveckling av plattformen. 

Länk till e-tjänsteportalen: https://etjanster.nora.se/

Nora
Örebronyheter

Källa Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login