Norwegian etablerar svenskt drifttillstånd

By on 21 juli, 2018

Norwegian har ansökt om operativt drifttillstånd hos Transportstyrelsen i Sverige – en svensk AOC (Air Operator Certificate). Med ett svenskt drifttillstånd får Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU. Det bidrar dessutom till fler möjligheter för ökad tillgänglighet i Sverige och utökade trafikrättigheter i hela Skandinavien.

Norwegian fortsätter att stärka verksamheten både inom och utanför Europa och är idag det femte största lågprisbolaget i världen. Med ett svenskt drifttillstånd stärker bolaget sin närvaro i Skandinavien.

– Sverige ligger strategiskt rätt placerat och med ett svenskt drifttillstånd visar vi att vi tror på utökade möjligheter för Sverige och Arlanda. Med ett starkare fotfäste i Skandinavien hoppas vi på fler trafikrättigheter som gynnar hela Skandinavien i form av fler direktlinjer, fler turister och att fler jobb skapas, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– Regeringen har ju dessutom tillsatt ett Arlandaråd i syfte att göra Arlanda till Nordens ledande storflygplats. Norwegian har vid ett flertal tillfällen meddelat att vi både kan och vill bidra till detta mål. Flygskatten är dock ett hinder som snarare försvårar än förenklar möjligheten för flygbolag att växa i Sverige så vi hoppas på och mer flygvänlig politik, fortsätter Kjos.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login