Nu åker artisten och låtskrivaren Jasmine Kara ut på turné i Sverige

Av på 29 mars, 2022
Foto: Karasmatic Music

Nu åker artisten och låtskrivaren Jasmine Kara ut på turné i Sverige med nyskrivet material på svenska, Svensk/Iranska artisten och låtskrivaren Jasmine Kara är en av de absolut bästa live artisterna vi har i Sverige. 

Hon har bott i USA nästan hela hennes vuxna liv, men har nu flyttat hem till Sverige igen och har precis börjat släppa ny musik på svenska som hon har skrivit tillsammans med Albin Lee Meldau och Peter Kvint. 

Nu ser hon fram emot att komma ut och möta sin publik samt ge dem ett ordentligt glädjerus och konsertminne för livet.

Jasmine började som gatumusikant som 18 åring och sedan dess har energiknippet med den stora rösten skapat musikalisk underhållning i världsklass som kan få allt från små ställen till stora arenor att skaka.

Jasmine Kara

Svensk/Iranska sångerskan och låtskrivaren Jasmine Kara från Örebro, började sin karriär när hon åkte till New York som 18 åring, där hon knackade dörr på de stora skivbolagen, uppträdde som gatumusikant och försökte få gigs på klubbar. 

Hon uppträdde överallt på Manhattan, i tunnelbanan, i Times Square  och på Bluesklubbar i West Village – för liten och större publik. 

Jasmine släppte sedan sitt debut album “Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad”  år 2010 och i samband med det släppte hon även sin självbiografi “Hälsa henne att hon ska dö” som har sålt slut i två upplagor (det släpps även en ny bok den 1 november via Lind&Co i samband med ny musik).

Sedan dess har Jasmine gjort många av Sveriges största TV-program, haft P3-guld-nomineringar, uppträtt på Grammis, haft flera adderingar på radio, uppträtt och turnerat i hela Sverige samt många andra europeiska länder. Hon satt fast i ett kontrakt med ett svenskt skivbolag under ett par år men sedan hon lyckades bryta sig loss har hon släppt musik independent nästan hela tiden. I flera år har hon bott i New York samt Los Angeles och haft sitt främsta fokus på USA.

Hon har också hunnit med två turnéer i Japan för dansande, sjungande och klappande publik – något som de inte hade sett på de ställena hon uppträdde på tidigare. I samband med turné hade hon 2 låtar på Tokyo Hot 100-listan (topp 10).

Jasmine har också gjort sig själv till ett känt namn på den iranska marknaden där hon inför miljontals TV-tittare och annan publik medverkat i de största TV-programmen i Iran samt att hon har haft sina låtar på RadioJavan.. 

I Storbritannien hade hon en etta och femma samtidigt på iTunes Blues Lista UK, turnerade där och gjorde också radioshower för BBC 2 och BBC 6, Sir Terry Wogan show etc. 

Som låtskrivare har hon också framgångsrikt skrivit till andra och har bl.a. haft 2 Billboard- och iTunes worldwide-Ettor med K-pop banden “SuperM”(100) och “WayV” (Kickback). 

 Nu har Jasmine sadlat om och satsar på att vara i hemlandet Sverige igen,  släpper musik på svenska, genom samarbetet med Albin Lee Meldau och Peter Kvint (där tre låtar hittills är släppta från den kommande EP:n. Den senaste “Ta mitt hjärta” spelas nu flitigt på p4 över hela Sverige. Psykisk ohälsa, ADHD, PTSD och destruktiva relationer med män som skapat otrygghet ligger i botten och färgar hennes musik. Texterna är självupplevda och djupa med en svärta som tar sig uttryck i hennes soulfulla röst som så kraftfullt slår emot oss. Ändå känns musiken glad och lätt som kontrast, precis som hennes svart/vita hår. 

Att stå på scen och ge glädje och energi till publik är hennes största drivkraft och hennes kall. Hon har en förmåga att kunna få alla i rummet/salen att känna sig sedda, våga släppa loss och leva för stunden. 

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Karasmatic Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in