Nu åker vi till Västerås!

Av på 19 mars, 2013

Vem hade trott tre matcher in i kvalserien att ett derby mellan Västerås och Örebro skulle bli en tidig seriefinal. VIK toppar kvalserientabellen med 5 poäng och Örebro ligger tvåa med 4 poäng.

Vik är obesegrat än så länge även om man tappade poäng mot Timrå i förra matchen. Västeråslaget slog ändå Rögle i premiären. Man har alltså tagit poäng mot båda elitserielagen vilket talar för dem nu när de kommer möta sina allsvenska motståndare.

Örebro gjorde en bra match mot Timrå, men föll på straffar. Man återhämtade sig och slog Leksand på hemmaplan i måndags. Laget har visat bra kämparglöd och avslutat sina matcher bra.

Kvällens match:
Men återigen blir jag skeptisk till hur matchen kan sluta. VIK har spelat bra mot bättre motstånd, kan de börja darra? Örebro slår i underläge och kan mycket väll ta sig till elitserien när favoriterna faller.

Fast ikväll blir det en jobbig match för Örebro och jag tror det kommer bli jämt. Men VIK vinner på straffar då Örebro inte visat upp någon större förmåga att avgöra i detta spelläge.

Martins tips: Västerås vinner på hemmaplan med 3-2 på straffar.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in