Nu är EM-truppen på landsväg klar

Av på 25 juli, 2017

2-6 augusti i Herning, Danmark kommer europamästerskapen på landsväg att hållas, över 800 cyklister från 45 olika länder kommer att finnas på plats för att göra upp om medaljerna. Nu är den svenska EM-truppen klar som bland annat Lisa Nordén och Tobias Lundvigsson blir endel av.

– Lisa Nordén är ju väldigt bra på just tempo så det ska bli riktigt spännande att se henne köra emot dom allra bästa i Europa, säger förbundskapten Lucas Persson. 

Linjeloppet kommer att äga rum på en 20 kilometer lång slinga, vilket kommer ge åskådare sex chanser att se dameliten och 12 möjligheter att se herreliten. Banan är relativt platt, med en bra chans att vinnaren antingen är en tempospecialist i en break-away eller en supersprinter i en bunch-sprint.

Tempo-sträckorna tar åkarna genom flera byar, men karakteriseras annars av långa, platta sträckor av vägar, där åkaren kan nå mycket höga hastigheter.
Start och slut kommer att vara på MCH Messecenter Herning, Nordens största Expo-center.

EM-truppen:

Herrelit:
Tobias Ludvigsson – tempo

Kommentar: Tobias är vår ända proffscyklist i herrelit och har visat god form under säsongen med bland annat ett SM-guld i tempo. 

Damelit:
Lisa Norden – Tempo
Emilia Fahlin – Tempo, Linjelopp
Sara Penton – Linjelopp
Hanna Nilsson – linjelopp
Ida Erngren – linjelopp

Kommentar: här har vi en stark grupp. Ida Erngren har haft en bra säsong, hon vann sista etappen i Gracia Orlova tour. 
Hanna Nilsson har också kört starkt i år och har många fina topp placeringar med bland annat en topp tio resultat på en av etapperna på Tour de France. Hon blev även 7:a totalt i Gracia Orlova Tour. 
Sara Penton har även hon kört in några fina topp 10 placeringar samt ett SM-guld i linje. 
Emilia 
Fahlin visade förra veckan att formen är bra inför EM då hon blev 4:a totalt i BeNe Ladies tour.
Lisa Nordén är regerande svenskmästare i tempo och har visat att hon är i bra form. 

Herr U23:
Hampus Anderberg – linjelopp
Lucas Eriksson – linjelopp

Kommentar: Både Hampus och Lucas har kört starkt under säsongen. Hampus körde väldigt starkt i Tour of Estonia UCI 2.1, där han blev 3:a på etapp 1 och 4:a totalt.

Dam U23:
Julia Karlsson – linjelopp
Frida Knutsson – linjelopp

Kommentar: Julia har gjort comeback i år. Hon visade redan i Gracia Orlova tour att hon var på gång där hon blev 8:a på en etapp. Och Frida körde riktigt bra nere i Belgien på BeNe ladies tour där hon blir 9:a totalt.

Herr junior:
Jacob Eriksson – linjelopp
Linus Kvist – linjelopp

Kommentar: Jacob och Linus har kört väldigt bra under säsongen. Båda killarna är med och tävlar offensivt.Jacob Eriksson blev sexa under Course De La Paix – UCI junior nations cup totalt och Linus Kvist blev 7:a på en etapp.

Dam Junior:
Clara Lundmark – linjelopp
Johanna Johansson – linjelopp

Kommentar: Johanna och Clara är två offensiva cyklister som inte är rädda att gå med när det gäller. Clara Lundmark är även svensk junior mästare i både tempo och linjelopp.

Sport | Cykel
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in