Nu är Lindesbergs lasaretts nya akutmottagning invigd

By on 28 april, 2017
Regionråd Andreas Svahn (S), klippte bandet och förklarade de om- och tillbyggda lokalerna invigda.

Efter att personal och patienter länge fått trängas om utrymmet med hantverkare, är Lindesbergs lasaretts om- och tillbyggda akutmottagning redo att tas i bruk. Idag fredag invigdes lokalerna.

Det var regionråd Andreas Svahn (S) som förrättade invigningen under en ceremoni på fredagseftermiddagen.

”Det här är en i raden av viktiga investeringar och det är viktigt med bra fungerande och moderna sjukhus, men utan er personal skulle det inte fungera hur moderna lokalerna än är” ,konstaterade regionrådet innan det var dags att klippa bandet, med en traumakniv.

Regionrådet lyfte även fram vikten av alla tre sjukhusen i länet.

”Tillsammans är vi starka, ingen del klarar sig utan de andra för att klara länsuppdraget”, sade Andreas Svahn, som gläds med både personal och patienter som nu får ta i bruk hela den nya akutmottagningen.

Bygget, som smög igång hösten 2014, har utförts parallellt med ordinarie verksamhet. Men både personal och patienter har varit tålmodiga trots att de fått leva i en byggarbetsplats under längre tid.

Om-  och tillbyggnaden har resulterat i drygt 350 kvadratmeter större lokaler med utrustning som gjort logistiken och flödena betydligt bättre. Numera har mottagningen bland annat nytt ambulansintag och saneringsstation. Säkerheten har också förbättrats rejält i och med den nya entrén som togs i bruk i fjol.  

Lindesbergs lasarett är ett av tre akutsjukhus i Region Örebro län.

Hälsa | Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login