Nu börjar kvaläventyret för Örebro HC!

Av på 14 mars, 2013

Glädjen från igår har knappt hunnit lägga sig förrän det är dags för match igen. Det finns väll ingen i Örebro som lyckats missa att våra rödvita hjältar reste sig efter förlusten mot BIK och hindrade Djurgården från att ta en plats i kvalet.

Sedan kan man tacka Oskarshamn för att de spela hockey fast de egentligen inte behövde. Eller ska man tacka BIK för att deras nerver inte höll i det avgörande skedet. Precis som Örebro i måndags hade BIK allt i egna händer men slarvade bort chansen och gav kvalplatsen till sina rivaler.

Inför matchen Timrå – Örebro.
Mycket handlar som vanligt om vilket lag som vill mest och i ett avgörande läge kan nerverna spela stor roll. Timrå har de senaste säsongerna varit ett bottenlag i elitserien och har fått kvala för att hålla sig kvar. De vet hur det är att kämpa tillbaka.

Örebro har även de spelat kval men har misslyckats, fast i år har de inte samma press på sig. Frågan är om en underdogstämpel passar örebroarna. De går ju ändå in som sista lag, de har spelat mer och kan vara tröttare. Men jag tror inte vilan för Timrå kan vara till deras fördel, det kan mycket väll vara så att de tappat stinget lite och behöver ett par matcher för att komma in i formen.

Något säger mig att Örebro kan vinna ikväll, de har matchform och ingen press på sig. De kan överraska Timrå och ställa till det. Frågan är dock hur det kommer att gå i det resterande kvalet, har Örebro verkligen någon chans? Nu börjar iaf kvaläventyret för Örebro HC.

Mitt tips: Örebro vinner med 3-2.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in