Nu börjar nedräkningen till Kumlakalaset

By on 10 augusti, 2022

Om tio dagar är det äntligen dags för det stora firandet av Kumla 80 år! Idag börjar vi nedräkningen till lördagen den 20 augusti då staden kommer att fyllas med ballonger, aktiviteter, artister och förhoppningsvis många glada Kumlabor.

– Fyller man år så ska man bli firad med ett riktigt födelsedagskalas! Därför vill vi hälsa alla välkomna till Kumlakalaset. Det mesta under dagen är gratis och det kommer finnas något för alla åldrar. Och tårta! För vad är väl ett födelsedagskalas utan tårta, säger turism- och evenemangssamordnare Johanna Uddling.

En riktig kalasdag, med allt från ballonger och aktiviteter till tårtkalas på torget
Att Kumla fyller 80 år är något vi som kommun, men också andra aktörer, uppmärksammar på olika sätt under hela året och där Kumlakalaset blir själva födelsedagskalaset. Det blir ett stort kalasområde från Solgårdsplatsen, genom centrum och hela Kumla stadspark där det bjuds på aktiviteter, mat och dryck, underhållning, cirkus, ponnyridning och annat kul.

På scenen kommer vi se Klara Hammarström, Magnus Carlsson, Köpings storband och ett potpurri av lokala artister. Som medarrangörer och viktiga aktörer kring firandet av Kumla 80 år är Kumla Promotion och Kumla Bostäder AB:

– För Kumla Promotion är det en självklarhet att vara en del av Kumlakalaset, det är en hyllning till vår fina stad och alla våra fantastiska företagare och medborgare, säger Johanna Pettersson som är ordförande i Kumla Promotion.

– Vi på Kumla Bostäder firar vår 76-årsdag! Kanske inte så vanligt att man göra det så här storstilat men på grund av pandemin blev det inte så mycket firande förra året så då passar vi på nu när hela Kumla firar! Vi kommer att hålla till vid friluftsscenen med aktiviteter och vi kommer också hälsa Klara Hammarström välkommen upp på scenen, säger Anna Stackling som arbetar med marknad och kommunikation på Kumla Bostäder AB.

Nöje | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login