Nu börjar NHL-slutspelet.

Av på 29 april, 2013

Efter 48 spelade matcher är den förkortade NHL-säsongen avgjord. På tisdag börjar slutspelet och kampen om den otrovärda Stanley Cup buckalen.

Chicago Blackhawks tog 77p och blev det lag som vann President Trophy. Det innebär att de kommer ha hemmafördel oavsett vilket lag den möter. I östra konferensen tog Pittsburgh Penguins mest poäng och får möta New York Islanders i första omgången.

NY Islanders gick till slutspel för första gången sen säsongen 2006-2007. Och mycket beror på att talangen John Tavares äntligen har utvecklats till en superstjärna i NHL. Men man har även fått bra hjälp från målvakten Evgani Nabokov.

Ett annat lag som är i slutspel för första gången på väldigt länge är Toronto Maple Leafs. Senaste gången det kanadensiska laget var i slutspel var säsongen 2003-2004, då spelade Mats Sundin i klubben.

Martin St.Louis vann poängligan.
I och med att Sidney Crosby åkte på en käkskada missade han chansen att vinna poängligan. Istället plockade veteranen Martin St.Louis hem segern med 60p. Den ryska superstjärnan Alexander Ovechkin vann skytteligan med 32 mål. Skillnaden är att Tampa Bay inte kommer spela något slutspel i år, det kommer Washington och Ovechkin göra.

Slutspelet drar igång natten mot Onsdag med mötena Chicago – Minnesota, St Louis – Los Angeles och Anaheim – Detroit.

Så spelas slutspelet:

Eastern Conference:
Pittsburgh (1) – NY Islanders (8)
Montreal (2) – Ottawa (7)
Washington (3) – NY Rangers (6)
Boston (4) – Toronto (5)

Western Conference:
Chicago (1) – Minnesota (8)
Anaheim (2) – Detroit (7)
Vancouver (3) – San Jose (6)
St Louis (4) – Los Angeles (5)

Här kommer mina tips inför slutspelet:

Eastern Conference:

Pittsburgh
Favoriten: Pittsburgh Penguins
Laget har varit bäst i öst den här säsongen och gjorde även intressanta spelarbyten innan deadlinen. Nu kommer laget även få tillbaka Sidney Crosby lagom till slutspelet. Pittsburgh är klar favorit i öst och en utmanare till att vinna Stanley Cup.

Washington
Utmanaren: Washington Capitals
Starten på säsongen blev inte vad man hade hoppats på. Men Washington och Ovechkin lyfte sig och kom tillbaka. Nu är man i ruggigt bra form inför slutspelet och kan mycket väl störa sina konkurrenter.

Montreal
Besvikelsen: Montreal Canadiens
Det är kul att Canadiens gick vidare till slutspelet och att de slutade på andra plats i tabellen, speciellt då laget gjorde en dålig säsong förra året. Men laget är oerfaret och de kan få det svårt mot t.ex Pittsburgh och Boston.

Western Conference:

Chicago
Favoriten: Chicago Blackhawks
Få lag har dominerat den här säsongen som Chicago har gjort. Man vann flest matcher och förlorade bara sju. Man släppte även in minst mål. Det betyder dock inte att de kommer vinna Stanley Cup, men de är klara favoriter.

Vancouver_2
Utmanaren: Vancouver Canucks
Det kanadensiska laget är inte lika dominant som de var för ett par säsonger sen. Men nu är de inte favoriter och kan spela lite på att Chicago och Anahiem har mer press på sig. Vancouver kan mycket väl ta sig hela vägen till final.

Los-Angeles
Besvikelsen: Los Angelse Kings
Det tog ett tag innan Kings kom igång, de startade säsongen lite dåligt. Men de som förväntar sig att laget kommer gå till en ny final kanske är lite väl optimistiska. De har inte samma spel i år som de hade när de vann.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in