Nu cyklar var 5:e kommunanställd på en förmånscykel

Av på 9 november, 2018

På bara drygt ett år har var 5:e av Örebro kommuns tillsvidareanställda skaffat förmånscykel. Nu rullar över 2750 förmånscyklar på gatorna här i Örebro.

Örebro kommuns erbjudande om förmånscykel till tillsvidareanställda fortsätter att väcka stort intresse. Nu har cyklarna från höstens beställningsperiod nått sina nya ägare, hela 431 stycken! Av dem var 49 % elcyklar.

Totalt sedan starten i juni 2017 har kommunens samarbetspartner Ecochange levererat 2 756 förmånscyklar till Örebro.

– Vilken cykelstad ni är! Örebro kommun har redan näst flest förmånscyklande medarbetare i hela Sverige. Och vi kan se att grannkommunerna har inspirerats att hänga på, så det rullar just nu cirka 4 000 förmånscyklar i regionen, säger Richard Claesson, affärsområdeschef på Ecochange.

– Nu under hösten har vi sett en stor ökning av antalet beställda elcyklar. Det skulle kunna peka på att vi även når pendlare och de som inte cyklat på länge, så det känns väldigt roligt, säger Lena Larsson, HR-direktör på Örebro kommun.

Så här funkar det
Örebro kommun erbjuder alla sina drygt 10 500 tillsvidareanställda möjligheten att hyra en kvalitetscykel till ett förmånligt pris genom bruttolöneavdrag under tre år. Därefter väljer de om de vill köpa loss eller lämna tillbaka cykeln. Erbjudandet om förmånscyklar är ett samarbete med företaget Ecochange. 

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in