Nu flyttar verksamheterna in i H-huset

Av på 19 januari, 2021

Sedan tidigare finns akutkliniken på plats med sin verksamhet i huset, liksom neurointermediärvårdsavdelningen, NIMA. Nu är turen kommen till övriga verksamheter att flytta in i nya H-huset.

Från och med i måndags och fyra veckor framåt kommer flyttlassen gå från A-huset och in i H-huset.

Denna vecka,vecka tre, går flyttlasset för hudkliniken som välkomnar sina patienter till de nya lokalerna från och med måndagen den 25 januari, då även husets entréer och centralkassa öppnar.

Vecka fyra sker inflyttning av plastik- och käkkliniken samt öronkliniken som öppnar för patienter den 1 februari.

Vecka fem är turen kommen till ögonmottagningen att lämna A-huset och ta nya lokalerna i besittning. Ögonmottagningen i H-huset öppnar för patienterna den 8 februari.

Nu är H-huset, som ståtligt står framför de äldre husen längs Södra Grev Rosengatan, färdigt att ta emot verksamheterna.

Resterande verksamheter, de utökade fyra platserna för IVA, ögonoperation och den gemensamma operationsavdelningen för öron, plastik och käkkirurgi, liksom anestesi, post-op, DKE samt vårdavdelningarna 42 och 49, genomför sin flytt under vecka 6 och tar emot patienter i nya huset från och med den 15 februari.

Mitt i flyttkarusellen, onsdag den 10 februari, kommer H-huset att invigas. Med anledning av det rådande pandemiläget och de restriktioner som gäller blir det en intern digital invigning för i första hand verksamheter i huset.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in