Nu går startskottet för Friluftslivets år i Kumla

Av på 23 januari, 2021

2021 blir ett år fyllt av aktiviteter med fokus på friluftsliv, natur och frisk luft. Aktiviteter för alla åldrar och lite särskilt för de besökare som kanske känner sig lite mer ovana med friluftslivet.

Friluftslivets år är ett nationellt projekt startat av Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Under hela året kommer det genomföras aktiviteter och evenemang runt om i hela landet, som varje månad följer olika teman. Friluftsorganisationer, föreningar, privatpersoner och kommuner uppmanas att vara med och bidra med aktiviteter. Projektet går under namnet ”Luften är fri” och på www.luftenarfri.nu hittar man mer information.

– Självklart vill vi vara en del av detta nationella projekt då friluftsliv och aktiviteter i naturen ger en bättre folkhälsa för oss som bor i Kumla kommun, säger Katarina Hansson, Kommunstyrelsens ordförande.

– För att nå våra ”friluftovana” har vi en viktig roll i att visa på var möjligheterna finns för friluftsliv i vår kommun. Som nyinflyttad eller bara tillfällig besökare här i Kumla har man kanske inte kunskapen om vilka platser som finns att besöka. Vi har mer än bara våra centrala grönytor och parker, vi har även platser för friluftsliv i våra ytterområden, säger Johanna Uddling, Turism- och evenemangssamordnare på Kumla kommun.

Kommunens aktiviteter kommer att kommuniceras på www.visitkumla.se/luftenarfri och här uppmanas alla att dela med sig av tips och platser för friluftsliv i kommunen genom att använda #LuftenärfriKumla i sociala medier. Det här är aktiviteter som passar särskilt bra i en tid då vi lever med Coronapandemin i samhället, som är bra både för det fysiska och psykiska måendet.

Luften är ju fri, ut och njut av den!

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in