Nu har Björn Goop fler segrar än pappa Olle

Av på 8 oktober, 2018

Björn Goop 6 746. Olle Goop 6 745. Idag passerade Björn pappa Olle i antalet segrar. Det var Catch My Love som genom vinsten på Mantorp ändrade i Goop-dynastin. Björn är nu segerrikaste svenska kusk genom tiderna.

Ett faktum som gläder pappa Olle och som säger så här om att numera vara tvåa i familjen.

– Jag är gladare när Björn vinner! Det känns fantastiskt med alla stora segrar Björn tar och på det sätt han driver den omfattande tränarverksamheten på. Jämfört med min karriär? Björn är mer utbildad men det är svårt att jämföra. Jag verkade i en annan tid med andra förhållanden. Tänk att han en gång var på väg till högskolan i Stockholm, men ändrade sig en vecka innan och valde travet.

Världens bästa pappa

Det har inte varit lätt att nå upp till Olles mål och resultat, men jag har alltid eftersträvat att bli så duktig som möjligt, att lyckas så bra som möjligt. På den resan har jag haft världens snällaste pappa som varit ett stort stöd, inspirerat mig och alltid gett mig fria händer att prova mig fram som kusk och som tränare, säger Björn Goop.

Maratontabellen för kuskar leds av Jorma Kontio med över 10 600 segrar. Därefter följer Björn Goop, Olle Goop och över 6 000 segrar har även Åke Svanstedt, Örjan Kihlström och Stig H Johansson.

Sport | Häst
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in