Nu inför Kumla webbokning av kommunens lokaler och anläggningar

By on 23 november, 2021

Den 1 januari 2022 går Kumla kommun över till ett helt digitaliserat system när det gäller bokning av kommunens lokaler och anläggningar, men redan nu kan du använda dig av systemet vid din bokning. Webbokningen för med sig många fördelar för dig som bokar. Du kan direkt se vilka tider som finns lediga och enkelt göra en bokning eller ändringar i en bokning du har sen tidigare.

– Vi har sett fram emot att få införa detta och att anpassa oss till medborgarnas önskemål och efterfrågan om ett bokningssystem där de själva kan se lediga tider och boka när det passar dem, säger Tim Svensson, fritidskonsulent på Kumla kommun. På så sätt ökar vi servicen och gör spontanbokningar av våra lokaler möjlig för alla.

Boka när du vill och kan

Webbokningen gör att du kan boka när du vill, vart som helst och du slipper vänta på att din bokning ska bli godkänd och bekräftad. Webbokningen är alltid öppen för bokning, till skillnad mot dagens manuella hantering som sker under kontorstid måndag till fredag.

– Vi förstår att ett helt digitaliserat bokningssystem blir en omställning för många, men vi vet att detta kommer att bidra till bättre service gentemot de som önskar boka lokal hos oss, säger Tim. Att den manuella hanteringen av bokningar minskar bidrar även till att vi på Föreningsservice har mer tid till att exempelvis arbeta med utvecklingsfrågor inom kultur- och fritidsområden, som kommer Kumla kommuns föreningsliv och medborgare till nytta.

Registrering första gången du bokar

Första gången du ska boka via webbokningen så behöver du registrera dig. Du kan även skicka in en bokningsförfrågan utan att logga in i systemet, men skillnaden bli då att det blir en förfrågan och inte en direkt bokning.

– Detta är en av de stora fördelarna med webbokningen; att man direkt ser vad som finns ledigt, bokar och sen direkt får en kod att ta sig in i lokalen med. Du behöver alltså inte ta dig till stadshuset för att hämta upp en tagg som ger dig tillgång till lokalen, utan sifferkoden får du direkt när du gjort din bokning, berättar Fanny Fransson Bergetoft, fritidskonsulent på Kumla kommun. Självklart kan bokningen även registreras på taggen man hämtat ut hos oss tidigare, om man hellre vill det.

Är det så att man som förening eller privatperson bokat lokal hos Kumla kommun tidigare, så behöver man höra av sig till Föreningsservice för att få sina inloggningsuppgifter.

Bokningsförfrågan för säsongstider, matcher och evenemang

Det finns några bokningar som inte kan göras direkt via webbokningen och det är säsongstider (bokningar över en hel säsong), matcher och evenemang. Dessa bokningar hanteras precis som innan genom en bokningsförfrågan till kommunen.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login