Nu invigs Karlslundsgården

Av på 12 februari, 2019
Foto: Susanne Flink

Torsdag den 14 februari är det invigning för vård- och omsorgsboendet Karlslundsgården, som är framtidens äldreomsorg med stort fokus på välfärdsteknik och möjlighet till vård på teckenspråk.

– Karlslundsgården är framtidens äldreomsorg. Här står människan i centrum och vi använder gärna digitala lösningar för att ge stöd till individen. Boendet är inte helt färdigt när vi inviger just för att vi vill bygga boendet efter de människor som bor här. Det är deras intressen och behov som ska styra hur vi utformar vår verksamhet, säger Andreas Källdén, enhetschef på Karlslundsgården.

– På Karlslundsgården har vi en digital inriktning. Vi vågar tänka nytt för att hitta nya digitala lösningar. Hela boendet är utformat utifrån en miljö som är öppen för nya möjligheter. I arbetet med att utveckla nya välfärdsteknik samarbetar vi bland annat med Alfred Nobel Science Park och Örebro universitet, säger Lise Frederiksen-Bach, enhetschef på Karlslundsgården.

– Med den tydliga teckenspråksinriktningen skapar vi en trygghet och delaktighet för våra hyresgäster. Alla har rätt att vara delaktiga i sin vård och sitt hem, och att förstå allt som har med det att göra, säger Hanna Sjöström, arbetsledare för den teckenspråkiga inriktningen.

– Karlslundsgården innebär ett välbehövligt tillskott av vård- och omsorgsboendeplatser när Örebro växer och behovet av trygga boenden för äldre och människor i behov av vård ökar. Det här blir ett vackert och modernt boende i en naturskön del av Örebro, säger John Johansson (S), kommunalråd.

– Karlslundsgårdens boendemiljö och verksamhetsinriktning ger bra förutsättningar för att ge de som bor här en god livskvalité utifrån den enskildes behov och önskemål, säger Gunhild Wallin (C), ordförande Vårdboendenämnden.

Om Karlslundsgården
I januari öppnade Karlslundsgården, ett vård- och omsorgsboende för framtidens äldreomsorg. Här står goda möten och en aktiv vardag i centrum och vi testar gärna hur välfärdsteknik kan stärka stödet till våra hyresgäster. Vi erbjuder också 8 platser med teckenspråksinriktning, där omsorg och aktiviteter sker på teckenspråk. Platserna fördelas från kommunens ordinarie kö till vård- och omsorgsboenden. Läs mer om Karlslundsgården på orebro.se/karlslundsgarden

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in