Nu kan du ladda batterierna i Fellingsbro – första publika laddstolpen

Av på 2 juli, 2020
Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Foto: Linde energi.

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Sedan förra veckan går det att ladda din elbil med förnybar el från Linde energi vid rastplatsen på Bergsvägen. Därmed befäster Lindesbergs kommun sin ställning med Örebro läns bäst utbyggda laddinfrastruktur.

– Linde energi arbetar mot målet att vara helt fossilfria år 2025. Att göra det enkelt för våra kunder och medmänniskor att välja hållbara och klimatsmarta transportalternativ är en del av det arbetet, säger Emma Johansson, EHS&S-ansvarig på Linde energi.

Laddstolpen i Fellingsbro har plats för två elbilar att ladda samtidigt. Ortens geografiska placering mellan större orter som Lindesberg, Arboga och Örebro gör dessutom att satsningen fyller ett tidigare tomrum.

– Vårt behov av att kunna ladda bilen kommer bara att växa med tiden, därför är det viktigt att vi kan erbjuda laddmöjligheter även utanför de stora tätorterna, påpekar Jens Isemo, vd på Linde energi.

Lindesbergs kommun har länets bäst utbyggda laddinfrastruktur. I och med att elbilsmarknaden förväntas explodera de närmaste åren känns det bra att vi är väl förberedda, avslutar Jens Isemo.

Totalt finns nu 32 publika laddplatser i Lindesbergs kommun, du hittar samtliga via lindeenergi.se.

Rastplatsen i Fellingsbro ligger på Bergsvägen 12, bredvid Mekonomen och Motorbolaget i Fellingsbro.

Länet | Fellingsbro
Örebronyheter

Källa Linde Energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in